Asociația Analiștilor Financiar Bancari din România și-a ales un nou Consiliul Director cu un mandat de 2 ani, președintele AAFBR în perioada 2020-2022 urmând să fie Daniela Ropotă, CIIA și lector asociat la IBR.

Daniela Ropotă are peste 15 ani de activitate în sectorul financiar, respectiv în analiza de investiții, administrare de risc și consultanță financiară, iar în mandatul precedent a ocupat funcția de vicepreședinte al AAFBR.

"În continuare, ne dorim să creștem comunicarea în cadrul Asociației pentru a crea mediul propice dezvoltării de idei și pentru a spori gradul de implicare al membrilor în proiectele demarate. Prin expertiza acumulată de membrii Asociației în diverse segmente ale domeniului financiar, AAFBR va putea să ofere în continuare suport pentru o înțelegere mai bună a evoluției economice și a aspectelor financiare, ceea ce va contribui la creșterea sănătății economice spre beneficiul societății în ansamblu", a declarat Daniela Ropotă, președinte al AAFBR.

Cine sunt vicepreședinții aleși pentru mandatul 2020-2022?

  • Iancu Guda, CFA, EMBA (Lector asociat ASE, trainer asociat IBR și Director Servicii Coface România)
  • Adrian Codirlașu, CFA, Phd (Profesor Asociat ASE, Facultatea de Finanțe-Bănci, Lector Institutul Bancar Român)
  • Ana Maria Pătru, CEFA (membru nou, cu peste 15 ani de activitate în sectorul bancar din care ultimii 10 ani în creditarea marilor companii, cu experiență acumulată atât în zonă comercială, analiză financiară dar și analiză de risc de credit)
  • Alexandru Florin Dună, Phd (membru nou, cu expertiză profesională și academică acumulată pe parcursul ultimului deceniu în arii conexe analizei economice și financiare, cu accent în zona de creditare/recuperare persoane juridice)

Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) reunește în prezent peste 100 de membri cu un nivel înalt de pregătire și experiență profesională în bănci, fonduri de pensii și investiții, societăți de intermediere la bursă, societăți de asigurări sau leasing și companii de consultanță.

AAFBR sprijină diverse proiecte de educație financiară în parteneriat cu EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies), o federație cu peste 50 de ani de activitate ce cuprinde circa 15 de societăti naționale cu profil financiar din Europa, și cu ACIIA (Association of Certified Internațional Investment Analysts), o organizație cu 20 de ani de activitate formată din 23 de asociații naționale și EFFAS, reprezentând în total peste 60.000 de analiști financiari, manageri de portofoliu și profesioniști în investiții la nivel internațional.

De asemenea, AAFBR a dezvoltat pe plan intern un parteneriat cu Institutul Bancar Român (IBR) pentru organizarea de cursuri pentru programul CEFA (Certified European Financial Analyst), în urma căruia 12 absolvenți din România s-au alaturat celor 15.000 profesioniști la nivel european. În următori doi ani, AAFBR își propune să dezvolte paleta de cursuri și certificări pentru a oferi diversitate în pregătirea financiară la toate nivelurile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri