Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti a fost aleasa pentru a intermedia listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 10% din actiunile companiei transportatoare de gaze naturale Transgaz
"Transgaz SA va promova o oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti, a unui pachet de actiuni nou-emise de 10% din capitalul social care ar rezulta in urma majorarii prin oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni, in cazul in care actiunile nou emise ar fi subscrise integral", mentioneaza un comunicat al societatii.

Presedintele Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti, Dana Mirela Ionescu, a declarat pentru NewsIn, ca listarea Transgaz este posibila in acest an, numai daca toate procedurile vor fi incepute "in forta". "Este prematur sa spunem acum cat va dura listarea. Cred ca este posibila in 2007, daca vom incepe in forta. Trebuie sa semnam mai intai contractul si apoi sa vedem in ce stadiu este compania si daca toate datele tehnice sunt in regula", a spus responsabilul Raiffeisen Capital&Investment. Potrivit acesteia, de-abia dupa ce vor fi parcurse aceste doua etape se va putea trece la evaluarea companiei, pentru a stabili un pret de vanzare pe actiune.

In cursa pentru listarea Transgaz, alaturi de castigatorul Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti, se mai aflau alte patru companii, sindicate si consortii, care depusesera oferte pana la expirarea termenului. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vrea sa listeze Transgaz in 2007 si Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica in 2008.

La inceputul lunii septembrie, depusesera oferte si BCR Securities SA Bucuresti in colaborare cu CA- IB, sindicatul BRD Securities Groupe Societe Generale Bucuresti si EFG EUROBANK Securities SA Bucuresti, sindicatul de intermediere format din SSIF Broker SA Cluj-Napoca (manager de sindicat), HTI Valori Mobiliare (membru) si Delta Valori Mobiliare (membru), precum si consortiul BT Securities SA Cluj-Napoca.

MEC a listat, in august anul trecut, transportatorul de energie electrica, Transelectrica. Listarea Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti a fost intermediata un consortiu format din Raiffeisen Capital and Investment, Alfa Bank si BRD Securities.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
În sfârșit! Poți plăti cu cardul contactless direct în autobuzele STB
Setari Cookie-uri