Alpha Bank anunță primul comerciant din România care va înlocui POS-ul clasic cu telefonul mobil, ca alternativă pentru procesarea rapidă a plăților cu cardul. Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România, parte din grupul eMAG, va beneficia de serviciul de acceptare a plăţilor cu cardul pus la dispoziție de Alpha Bank Romania prin intermediul aplicației Alpha PhonePOS.

Soluția, dezvoltată în parteneriat cu Provision, este compatibilă cu dispozitivele mobile Android și permite comercianților acceptarea plăților cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC, conform unui comunicat de presă transmis de către bancă.

Prin utilizarea aplicației, Depanero vizează eficientizarea administrării tranzacțiilor, creșterea mobilității, dar și extinderea modalităților de plată disponibile pentru clienți.

AlphaPhone POS poate fi accesată de antreprenori, liber profesionisti sau companii în baza unui cont de incasare deschis la Alpha Bank Romania, la care pot fi atașate alte produse, precum un card business destinat companiilor (VISA Business) dar și liber profesioniștilor (Mastercard Professional) sau soluţia Alpha Online Banking.

Această serie de inovaţii a inclus lansări multiple pe piața locală, precum parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei soluții de tip „POS sharing”, accesibilă la kiosk-urile din showroom-urile eMAG, precum și parteneriatul cu UnionPay pentru acceptarea cardurilor la ATM-urile şi POS-urile Băncii, implementarea noii soluții „Instant Money Back” pe platformele online eMag și Fashion Days împreună cu PayU, participarea în cadrul programului pilot global VISA Installments și atestarea noilor terminale POS Verifone Engage, în parteneriat cu Printec România, în paralel cu extinderea tehnologiei de tip self-service banking prin activarea opțiunii de depunere a numerarului la noile ATM-uri ale băncii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri