Compania de asigurari Astra Uniqa a castigat licitatia pentru asigurarea flotei Tarom si va furniza polite de asigurare pentru aeronavele civile si piesele de schimb ale Tarom, precum si servicii de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa si terti, a anuntat compania.

Contractul va fi incheiat pentru un an, incepand cu 1 mai. "Astra Uniqa a negociat si a obtinut pentru flota Tarom o reducere de prima considerabila fata de anul precedent, asa incat costurile asigurarii sa fie minime, in conditiile acoperirii totale prin reasigurare", se spune intr-un comunicat al Astra Uniqa.

Reasiguratorul contului va fi Global Aerospace Underwrinting Managers (GAUM), o asociere de reasiguratori, care este alcatuita din National Indemnity/ Berkshire Hathaway, Munich Re/Great Lakes, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo. Riscurile au fost plasate prin brokerul de reasigurare Willis, cel mai mare broker de aviatie la nivel mondial.

La licitatia pentru asigurarea aeronavelor Tarom au mai participat Omiasig, Allianz tiriac si BCR Asigurari.

Astra Uniqa a subscris, anul trecut, in sectorul de aviatie, prime de 6,78 milioane lei, cu 115,9% mai mari fata de 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
COVID-19 a tăiat radical veniturile românilor și le-a schimbat tiparul de consum
Setari Cookie-uri