Revolut plănuiește să funcționeze în România pe baza licenței bancare europene obținute la finalul anului 2018 în Lituania, conform precizărilor făcute de către Irina Scarlat, Global Head of Growth în cadrul FinTech-ului britanic. Migrarea licenței ar urma să aibă loc până la finalul anului 2020.

Oferirea IBAN-urilor în lei în urma parteneriatului cu Libra Internet Bank nu transformă fintech-ul Revolut într-o bancă, acesta funcționând în România pe baza licenței de e-money în acest moment.

”Avantajele IBAN-ului în lei sunt reprezentate de faptul că utilizatorilor li se permite să încaseze și să alimenteze conturile în lei prin transfer bancar, mai simplu, gratuit și rapid, fiind un transfer din lei în lei. Înainte, când alimentau de pe diferite carduri, emitentul cardului le percepea comision(...) Ne propunem și pașaportarea licenței bancare în cursul acestui an, proces în urma căruia banii vor intra sub incidența schemei de garantare a depozitelor”, precizează Irina Scarlat.

Odată cu migrarea acestei licențe și în România, FinTech-ul plănuiește să acorde, pe lângă depozite, și servicii de creditare românilor, Irina Scarlat menționând faptul că există un potențial uriaș pe piața deoarece ratele de dobândă sunt foarte mari în prezent, țara noastră stând foarte prost în comparație cu alte state din UE.

Irina Scarlat: Revolut nu este o modalitate de a face evaziune

Una dintre discuțiile care au prins contur în jurul serviciilor oferite de FinTech-uri precum Revolut se referă la posibilitatea de a evita impozitarea sau popririle impuse de către ANAF. Reprezentanta Revolut descrie aceste informații ca fiind doar niște mituri.

”Revolut nu este o modalitate de a face evaziune. Este nu mit acela cum că nu pot fi restricționate conturile Revolut. La rubrica ”termeni și condiții” scrie clar că utilizatorii se obligă să respecte legislația fiscală a statului în care se înregistrează. Conformitatea este o prioritate pentru noi”, adaugă Irina Scarlat.

Emil Bituleanu, CEO Libra Internet Bank, instituția financiară cu ajutorul căreia Revolut oferă conturile IBAN în lei, precizează că în situația în care banca pe care o reprezintă primește o solicitare de la ANAF pentru poprire, o transmite către FinTEch.

”Posesorii de IBAN-uri nu sunt clienți Libra Internet Bank, să decidem noi poprirea, sunt clienți Revolut”, a adăugat Emil Bituleanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri