Un procent 65% dintre comenzile plasate de Black Friday 2020 la evoMAG au fost deja plătite online cu cardul, în timp ce la eMAG procentul este de 54%

„Este un indicator care arată una dintre cele mai mari schimbări în comportamentul de consum al românilor, 2020 fiind anul care marchează trecerea de la plata ramburs, la cea online, cu cardul. Totodată, faptul că cei care plătesc online, cu cardul, sunt majoritari, arată și o creștere a încrederii consumatorilor români în magazinele online”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

O altă schimbare în comportamentul de consum al românilor ține de obișnuința în utilizarea dispozitivelor mobile. Astfel, în campania de Black Friday de anul acesta, aproape 70% dintre comenzi au fost plasate de pe dispozitive mobile. Potrivit datelor evoMAG, 68% dintre comenzi au fost făcute de bărbați și doar 32% de către femei.

În jurul orei 15:00, datele procesate de PayU România arătau un volum de 234,6 milioane de lei tranzacționat, cu 70,9% mai mare față de anul trecut.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri