Arbitrul pensiilor private aproba noua norma de autorizare a fondurilor de pensii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma privind autorizarea fondului de pensii administrat privat, a anuntat CSSPP.

Norma privind privind autorizarea fondului de pensii administrat privat reglementeaza procedura, conditiile de autorizare si documentele care trebuie prezentate CSSPP in procesul de autorizare a fondurilor de pensii administrate privat. Norma este elaborata in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr.23/2007.

Potrivit normei, fondul de pensii administrate privat se infiinteaza in scopul punerii in practica a unei scheme de pensii administrate privat si poate functiona pe teritoriul Romaniei numai pe baza autorizatiei emise de catre CSSPP. "Norma a fost dezbatuta public si a fost analizata de catre organizatiile profesionale interesate, precum si de partenerii de dialog social", precizeaza CSSPP.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a intocmit, recent, calendarul de implementare a pensiilor obligatorii administrate privat, care prevede, in prima etapa, elaborarea normelor de aplicare a legii privind pensiile private obligatorii. "Se preconizeaza ca la inceputul lunii aprilie 2007 sa inceapa procesul de autorizare si avizare a entitatilor care vor sa activeze pe aceasta piata", se afirma intr-un comunicat al CSSPP. Potrivit Comisiei, din luna august 2007, participantii vor putea sa aleaga fondul de pensii la care doresc sa adere, iar din luna ianuarie a anului 2008 va putea sa inceapa colectarea contributiilor la fondurile de pensii administrate privat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Avertismentul Saxo Bank: Prețurile vor crește pentru aproape orice
Setari Cookie-uri