Raiffeisen Bank a anunțat că are peste 800.000 de clienți digitali activi, 95% dintre aceștia folosind serviciile bancare de pe telefonul mobil prin aplicația Smart Mobile, iar 200.000 au făcut pasul către plățile mobile, utilizând RaiPay, Apple Pay și Garmin Pay.

“În fiecare lună, înrolăm peste 20.000 de clienți în aplicațiile de internet și mobile banking și, în medie, 300.000 de clienți unici accesează serviciile digitale în fiecare zi. Cea mai aglomerată oră este “Smart Hour”, de la 10.00 la 11.00, în fiecare zi, pentru că atunci clienții pot face schimburi valutare lei-euro și euro-lei la cursul BNR. Opțiunea aceasta, foarte apreciată de clienți, a împlinit în septembrie 2020, un an de la lansare”, a spus Cătălin Munteanu, director executiv Aria Clienți Persoane Fizice la Raiffeisen Bank.

Astfel, potrivit datelor Raiffeisen, numărul utilizatorilor Smart Mobile a crescut în ultimul an cu 30%, banca înregistrând lunar peste 15 milioane de logări în aplicație.

De asemenea, în primele 10 luni ale anului 2020, numărul tranzacțiilor efectuate de clienții persoane fizice în aplicațiile de mobile și internet banking a crescut cu 60%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Câți clienți Raiffeisen au adoptat plățile mobile?

Banca a anunțat și ultimele cifre în ceea ce privește plățile cu telefonul sau gadget-urile prin RaiPay, Apple Pay și Garmin Pay. Peste 200.000 de clienți au ales aceste mijloace de plată, iar volumul plăților cu telefonul și smartwatch-urile a crescut cu 10% de la o lună la alta în 2020.

De asemenea, volumul plăților online efectuate cu cardurile băncii a crescut cu 60%, în luna septembrie 2020, față de septembrie 2019.

Iar din 23 noiembrie 2020, Raiffeisen Bank a trecut și la standardul 3DSecure 2.0, clienții urmând să autorizeze plățile online la comercianți prin biometrie (amprentă sau Face ID) sau PIN, cu aplicația Raiffeisen SmartToken de pe telefonul mobil.

Sursa foto: Raiffeisen.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri