Cresterea pietei de capital va fi modesta dupa aderarea la Uniunea Europeana, pentru ca marile companii nationale nu au fost listate la momentul oportun, a precizat directorul ING Romania, Misu Negritoiu.

"Marile companii nationale, national champions, au fost deja privatizate, motiv pentru care o eventuala listare ramane la latitudinea actionarilor majoritari", a spus Negritoiu citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor ING Securities, una dintre problemele pietei de capital este si procentul mic de actiuni listate din marile companii, cum a fost cazul Transelectrica.

Divizia de brokeraj a ING Bank, ING Securities a obtinut in anul 2006 o cifra de afaceri de 13,84 milioane lei (3,95 milioane euro), in crestere cu 33% fata de anul anterior, datorita interesului sporit al investitorilor straini pentru piata de capital romaneasca, spun reprezentantii companiei.

Profitul net realizat de ING Securities ain 2006 a fost de 7,58 milioane de lei, in crestere cu cu 22,6% fata de castigul din 2005.

Numarul societatilor listate a scazut, in 2006, la 58 de companii, cu 9,37% mai putin decat in anul anterior, cand au fost 64 de emitenti, potrivit datelor centralizate de BVB. Numai doua companii au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti anul trecut, Transelectrica si Turbomecanica, in vreme ce in 2005 cinci noi societati au fost listate. Unul dintre motivele reducerii numarului de emitenti a fost reorganizarea structurii pietei de capital, care a avut loc la sfarsitul anului 2006, dupa intrarea in vigoare a codului bursier, cand sapte dintre companiile listate la primele doua categorii ale BVB au fost retrogradate la categoria titlurilor necotate. In plus, in anul 2006, a fost delistata compaia Otelinox.

7 martie 2007 13:05:39

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri