Brokerii de asigurări au acces la programul IMM Invest, după ce Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR) a solicitat să fie incluse codurile CAEN de activitate ale brokerilor de asigurare, a declarat deputatul Iulius Marian Firczak, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, citat de Agerpres.

"În mandatul care se încheie acum, avem câteva proiecte care au ajuns la finalitate şi menţionez doar două dintre ele care au plecat de la iniţiativa domnului preşedinte Dorel Duţă, la iniţiativa UNSICAR. În proiectul de lege care vizează Programul IMM Invest am reuşit să cuprindem şi codurile CAEN de activitate ale brokerilor de asigurare şi, mai nou, în proiectul de lege care aprobă ordonanţa prin care se dau fonduri companiilor care au fost afectate de Covid", a menţionat Firczak, la Conferinţa Naţională a Brokerilor de Asigurări şi Pensii, ediţia a XV-a.

El a subliniat că aceste activităţi din România şi antreprenorii din acest domeniu au nevoie de sprijin pentru a putea continua activitatea şi pentru a putea să o dezvolte.

"La iniţiativa UNSICAR am primit aceste informaţii şi recomandări şi, cu puţină muncă din partea mea şi a membrilor Comisiei pentru buget, am reuşit să convingem Parlamentul că este nevoie ca aceste activităţi din România şi antreprenorii din acest domeniu au nevoie de sprijin pentru a putea continua activitatea şi pentru a putea să o dezvolte. Aceste modificări legislative ţin de partea de administrare şi de dezvoltare a business-ului. Din păcate, nu putem vorbi de un succes în ceea ce priveşte modificarea câtorva legi importante ce reglementează domeniul asigurărilor şi aici mă refer la Legea pentru reglementarea PAID şi la Legea pentru reglementarea RCA. (...) Din păcate, nu am reuşit la nivel de Parlament să tragem concluziile şi să modificăm cele două legi pentru a putea să funcţioneze mai bine piaţa de RCA şi pentru ca PAID-ul, ca instituţie, şi produsul PAD să fie îmbunătăţit şi să crească din punct de vedere al gradului de acoperire. Aici, pentru viitor, avem două puncte pe care va trebui să colaborăm la standardul la care am colaborat până acum şi sper să scoatem la lumină cele două legi îmbunătăţite", a adăugat Iulius Marian Firczak.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri