UniCredit Bank a introdus opțiunea de retragere de bani de la bancomat cu ajutorul telefonului mobil. Clienții pot obține din aplicația mobilă un cod pe care să îl utilizeze la ATM pentru a retrage suma dorită, fără a mai avea nevoie de cardul fizic. Funcționalitatea a devenit disponibilă în ultimul update al aplicației.

Noul update disponibil pentru aplicația mobilă a UniCredit Bank introduce generarea de coduri "mCash", care pot fi folosite la bancomatele băncii pentru a retrage bani fără a mai utiliza cardul fizic.

Astfel, clienții vor putea obține codul mCash din sectiunea Carduri a aplicației mobile, dar vor trebui să precizeze suma exactă pe care vor să o retragă de la ATM. Ulterior va fi generat un cod QR, ce poate fi scanat, și un cod numeric. Ambele te pot ajuta să retragi suma dorită de la ATM fără să mai introduci cardul fizic.

Codurile sunt valabile 24 de ore de la momentul inițierii în aplicație.

UniCredit Bank devine astfel a treia bancă din piață care pune la dispoziția clienților această opțiune, după Banca Transilvania și ING Bank.

Banca Transilvania a fost primul jucător din piață (aprilie 2020) care a permis clienților să retragă bani de la bancomat cu telefonul mobil, prin generarea unui cod în aplicație.

În august 2020, ING Bank anunța și ea opțiunea de a retrage numerar fără utilizarea cardului la toate bancomatele din România, funcționalitatea fiind disponibilă exclusiv prin aplicația mobilă Home’Bank.

Sursa foto: ImYanis_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri