Volksbank Leasing Romania (VB Leasing Ro) a inregistrat anul trecut o crestere a valorii nete a contractelor cu peste 68% fata de anul precedent, pe seama dezvoltarii segmentului de leasing de echipamente de productie, a informat un comunicat al companiei.
Anul trecut compania a incheiat contracte in valoare neta de peste 186 milioane de euro, fata de 110 milioane euro in 2005 si 50 milioane euro in 2004. Numarul de contracte noi a crescut tot cu 68%, pana la aproximativ 11.000, informeaza NewsIn. Cea mai importanta evolutie din anul trecut a fost scaderea ponderii finantarii achizitiilor de autoturisme si cresterea relativa a volumului mijloacelor de productie, in care intra camioanele, remorcile si echipamentele.

Leasingul auto ramane totusi majoritar in Romania. Astfel, anul trecut 60% din vanzarile VB Leasing Ro au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare (fata de 63% in 2005), o treime au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si echipamente de constructii (30% in anul anterior), iar celelalte sapte procente au fost generate de finantarea achizitiilor de alte utilaje si echipamente, in particular pentru prelucrarea lemnului si a maselor plastice, se mentioneaza in comunicat.

"Rezultatele anului 2006 vin astfel sa intareasca pozitia pe piata a VB Leasing Ro si sa confirme faptul ca obiectivul nostru strategic, de a ajunge si a ne mentine printre primele cinci companii independente de leasing din Romania, a fost si va fi atins si in continuare", a spus administratorul companiei, Werner Topic.

Taxele platite de VB Leasing Ro catre diferitele componente ale bugetului de stat au insunmat peste 6 milioane de euro in 2006, se mai mentioneaza in comunicat. Compania si-a extins in 2006 reteaua teritoriala, care a ajuns la finalul anului la 13 filiale in marile orase ale tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri