VB Leasing: Echipamentele de productie ne-au crescut afacerile

Volksbank Leasing Romania (VB Leasing Ro) a inregistrat anul trecut o crestere a valorii nete a contractelor cu peste 68% fata de anul precedent, pe seama dezvoltarii segmentului de leasing de echipamente de productie, a informat un comunicat al companiei.

Anul trecut compania a incheiat contracte in valoare neta de peste 186 milioane de euro, fata de 110 milioane euro in 2005 si 50 milioane euro in 2004. Numarul de contracte noi a crescut tot cu 68%, pana la aproximativ 11.000, informeaza NewsIn. Cea mai importanta evolutie din anul trecut a fost scaderea ponderii finantarii achizitiilor de autoturisme si cresterea relativa a volumului mijloacelor de productie, in care intra camioanele, remorcile si echipamentele.

Leasingul auto ramane totusi majoritar in Romania. Astfel, anul trecut 60% din vanzarile VB Leasing Ro au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare (fata de 63% in 2005), o treime au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si echipamente de constructii (30% in anul anterior), iar celelalte sapte procente au fost generate de finantarea achizitiilor de alte utilaje si echipamente, in particular pentru prelucrarea lemnului si a maselor plastice, se mentioneaza in comunicat.

"Rezultatele anului 2006 vin astfel sa intareasca pozitia pe piata a VB Leasing Ro si sa confirme faptul ca obiectivul nostru strategic, de a ajunge si a ne mentine printre primele cinci companii independente de leasing din Romania, a fost si va fi atins si in continuare", a spus administratorul companiei, Werner Topic.

Taxele platite de VB Leasing Ro catre diferitele componente ale bugetului de stat au insunmat peste 6 milioane de euro in 2006, se mai mentioneaza in comunicat. Compania si-a extins in 2006 reteaua teritoriala, care a ajuns la finalul anului la 13 filiale in marile orase ale tarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri