Banca Comerciala Romana (BCR) va fi listata la bursa intr-o perioada scurta, deoarece actionarii doresc acest lucru, iar mai multe detalii vor fi cunoscute in cursul acestui an, a spus presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane, Nicolae Danila

"Cred ca actionarii vor cauta sa listeze BCR la bursa intr-o perioada scurta" m a spus Danila care a adaugat ca "vom repozitiona banca pentru perioada urmatoare", a declarat Danila, citat de NewsIn. El a mai adaugat ca "in momentul de fata trebuie sa avem curaj sa listam cat mai mult la piata de capital".

Contractul de privatizare prevede ca grupul austriac Erste va lista BCR in urmatorii trei ani de la preluare, adica pana in 2009. Obligatia ramane in vigoare atat timp cat SIF-urile detin impreuna minim 20% din capitalul bancii.

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un profit net consolidat de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro) in 2006, cel mai ridicat nivel din istoria grupului, cu 16,4% mai mare decat cel din anul anterior, pe fondul majorarii veniturilor din dobanzi ca urmare a cresterii creditarii.

BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la finalul anului 2006, active de 45 miliarde lei (13,3 miliarde euro) si o cota de piata de 26,2%, fiind cea mai mare banca din Romania, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde, pe langa cele 477 sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si 9.900 de terminale de plata la comercianti (POS).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Măsuri financiare pentru companii pentru diminuarea efectelor coronavirus
Setari Cookie-uri