Consiliul Concurentei (CC) investigheaza posibilitatea ca preluarea Camionaval Leasing Company SRL de catre Raiffeisen Bank SA si Raiffeisen Leasing International GmbH sa fi avut loc fara emiterea unei decizii din partea autoritatii de concurenta.

Raiffeisen Bank SA si Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft mbH au realizat o operatiune de concentrare economica in anul 2002 prin achizitionarea societatii Camionaval Leasing Company SRL. Operatiunea de preluare a fost notificata in urma interventiei Consiliului Concurentei in 2006. La 7 decembrie 2006, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune privind concentrarea notificata.

Raiffeisen Leasing IFN SA a aparut pe piata romaneasca in iulie 2002, fiind formata din doua companii: Leasing Danubius si Camionaval Leasing Company, societate germana specializata in vehicule comerciale.

Consiliul Concurentei a amendat, in decembrie anul trecut, Raiffeisen Bank si Raiffeisen-Leasing International Gesellschaft MBH cu cate 3.000 de lei pentru ca nu au notificat preluarea SC Camionaval Leasing Company. Operatiunea este relevanta pentru piata operatiunilor de leasing financiar din Romania, sustinea Consiliul Concurentei.

Amenda a fost aplicata in conformitate cu legislatia in vigoare la momentul la care cele doua companii au realizat preluarea SC Camionaval Leasing Company SRL, cand pragul valoric prevazut pentru amendare era de 65 de miliarde de lei vechi. De asemenea, institutia a decis, tot in decembrie 2006, ca operatiunea de concentrare economica realizata de cele doua companii prin preluarea Raiffeisen Leasing IFN SA (fosta Camionaval Leasing Company SRL) nu afecteaza mediul concurential.

Potrivit legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Neacșu, CEC: Nu trebuie să fim cârcotași în privința IMM Invest
Setari Cookie-uri