Vista Bank își consolidează prezența în piață prin achiziția Credit Agricole România, o bancă mică cu active de jumătate de miliard de euro. După finalizarea achiziției, care este supusă aprobării BNR și a Consiliului Concurenței, Vista Bank și-ar dubla activele, până la 1,2 miliarde de euro.

Finalizarea procesului de achiziție ar trebui să se încheie în primul semestru al anului. După finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro și peste 105 milioane euro capital CET1.

"Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție", a declarat Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație al Vista Bank

În mai 2019, Marfin Bank Romania, parte a Grupului Vardinogiannis, își schimba numele în Vista Bank Romania, finalizând în același timp un proces de consolidare care a inclus și o majorare de capital de 30 milioane de euro, dar și o extindere a echipei de management.

Cine sunt consultanții tranzacției Vista Bank - Credit Agricole

PWC și David & Baias au acordat consultanța financiară și juridică pentru cumpărător, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte.

La celălalt capăt, Crédit Agricole a fost asistată în procesul de vânzare de echipa de M&A a Clifford Chance Badea.

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați, în timp ce Credit Agricole România are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro și credite de 395 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri