Cunoscută ca fiind țara dobânzilor negative, având în vedere lunga perioadă în care banca sa centrală a menținut această practică, Danemarca lovește din nou. O instituție financiară din această țară vine cu o nouă decizie menită să îi păstreze renumele: va oferi credite ipotecare pe 20 de ani cu o dobândă fixă de 0%.

Clienții băncii daneze Nordea Bank vor putea să acceseze credite ipotecare cu dobândă fixă de 0%. Danemarca s-a remarcat în contextul pandemiei de COVID-19 ca fiind țara ce a rezistat cea mai lungă perioadă cu dobânzi negative practicate de banca centrală, conform Bloomberg.com.

Aceasta a hotărât în 2012 să meargă pe o dobândă de referință negativă pentru a apăra moneda națională în fața celei europene, proprietarii danezi bucurându-se de atunci de o scădere continuă a costurilor de împrumutare.

Având în vedere acest trend, mai multe bănci din Danemarca s-au arătat interesate în a urma Nordea Bank în acest proces.

Băncile din Danemarca au lansat în urmă cu câțiva ani, pentru prima dată, obligațiuni pe 20 de ani cu cupon 0%, în condițiile în care interesul investitorilor pentru zone sigure în care să își plaseze banii a dus la scăderea dobânzilor pe piața de obligațiuni din Danemarca.

În raportul trimestrial al celor de la Bloomberg, privind politica monetară, analiștii afirmă că nicio bancă centrală occidentală nu ia în calcul majorarea dobânzii de referință anul acesta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri