Eximbank a semnat un acord de parteneriat cu Romexterra Bank, prin care ofera o facilitate de finantare in valoare de 36 milioane lei, destinata sustinerii si dezvoltarii firmelor mici si mijlocii care sunt cliente ale bancii comerciale.

Facilitatea de finantare are termen de maturitate de doi ani. Conventia semnata cu banca Romexterra se inscrie in strategia Eximbank, demarata in anul 2006, de parteneriat cu bancile comerciale. Pentru acest an, Eximbank are in vedere largirea paletei de produse, prin dezvoltarea de servicii integrate din categoria finantarilor, asigurarilor si garantiilor.

Unul dintre principalele obiective ale Bancii de Export Import a Romaniei (Eximbank) consta in dezvoltarea finantarii firmelor mici si mijlocii. "Intreprinderile mici si mijlocii au nevoie de fonduri pentru sustinerea si dezvoltarea activitatii, precum si pentru alinierea produselor la cerintele specifice Uniunii Europene, iar banca noastra le poate oferi solutii pentru cresterea competitivitatii atat pe piata interna cat si pe pietele internationale", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

Romexterra Bank vrea sa isi dezvolte activitatea pe segmentul firmelor mici si mijlocii si pe creditarea persoanelor din clasa medie, "segment care se dovedeste a fi cel mai dinamic, nu numai in Romania ci peste tot in lume". " Suntem convinsi de faptul ca acest parteneriat deserverste deopotriva interesele celor doua banci, dar in special vine in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii, care au nevoie de produse competitive, in vederea dezvoltarii activiatii in conditiile unui mediu caracterizat de o concurenta in crestere", a declarat presedintele Romexterra Bank, Adrian Radu.

Pana in prezent, Eximbank a semnat acorduri cu mai multe banci comerciale, intre care BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Finansbank (actualmente Credit Europe Bank), HVB tiriac Bank si CR Firenze.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri