Banca austriaca specializata in finantari publice Dexia Kommunalkredit va acorda un credit de 10 milioane de euro primariei Lugoj, care va folosi fondurile pentru finantarea unor proiecte de investitii in infrastructura si mediu, a informat, miercuri, un comunicat al institutiei financiare.

Dexia Kommunalkredit (Dexia-Kom) a fost aleasa in cadrul unei licitatii publice la care au participat inca doi ofertanti, Banca OPI Italia si Banca Comerciala Romana (BCR). in cadrul proiectului a fost implicata si compania KD Capital Management, ce au acordat consultanta in structurarea imprumutului. Semnarea contractului va avea loc joi, 15 martie, iar valoarea totala a creditului este de 35 milioane lei, in echivalent in euro.

"Aceasta este prima finantare pe care o acordam unei municipalitati de marime medie, de circa 50.000 de locuitori, si marcheaza de asemenea o premiera si pentru Romania: este un credit semnificativ ca valoare contractat pe o perioada de 25 ani, cu o perioada de gratie de cinci ani de catre o municipalitate de marime medie si care nu este resedinta de judet", a declarat Pascal Becker, membru al comitetului director al Dexia Kommunalkredit Bank AG Viena.

Oficialul bancii a mentionat ca institutia crede in potentialul de dezvoltare al regiunii de vest a Romaniei, in care se afla si Lugojul, oras situat la 56 km de Timisoara si care va fi traversat de Coridorul IV Pan-European de transport. "Ca o consecinta, ne asteptam ca Lugojul sa devina un punct important pe harta investitorilor, mai ales a acelora pentru care Timisoara a devenit prea scumpa pentru demararea unei investitii de tip green-field", a adaugat Becker.

Primarul municipiului Lugoj, Marius Martinescu, a precizat ca va folosi creditul pentru proiectele de infrastructura de mediu ce au fost demarate in acest an, care sunt "Reabilitarea retelei de alimentare cu apa a municipiului Lugoj", "Reabilitarea retelei de canalizare a municipiului Lugoj", Modernizarea Statiei de Epurare a municipiului Lugoj" si "Modernizarea drumurilor in municipiul Lugoj". "Dezvoltarea locala eficienta bazata pe un management performant, pe o strategie realista si mai ales pe resurse financiare atrase eficient, capabile sa asigure reabilitarea sau redimensionarea infrastructurii, constituie principala tinta pentru multe dintre comunitatile locale", a declarat presedinte KD Capital Management, Silviu Enache.

Dexia-Kom, cu sediul la Viena, este un joint-venture intre Dexia Credit Local (lider mondial in finantarea sectorului public) si Kommunalkredit (liderii in domeniul finantarii sectorului public in Austria) si este o banca specializata in finantarea pe termen lung a sectorului public. Dexia-Kom a deschis un birou de afaceri in Bucuresti care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public. Pe 5 martie, banca a semnat un contract prin care a acordat un imprumut de 200 milioane lei primariei municipului Iasi, dupa ce in ianuarie acordase un credit de 100 milioane euro pentru Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri