Volatilitatea criptomonedelor și-a spus încă o dată cuvântul în ultimele zilei, după ce Bitcoin, cea mai populară dintre ele, a scăzut cu 11.000 de dolari per unitate după un raliu ce i-a adus un nou record.

Conform platformei coindesk.com, pe data de 8 ianuarie, un Bitcoin era cotat la 41.528 de dolari, iar trei zile mai târziu, pe data de 11 ianuarie, acesta a ajuns la un preț de 30.525 de dolari pe unitate.

La momentul publicării acestei știri, criptomoneda cu cea mai mare valoare a pieței, a recuperat 5.000 de dolari din scăderea abruptă înregistrată zilele trecute, fiind cotată la 35.920 de dolari per unitate.

Creșterea explozivă a Bitcoin din ultimele săptămâni este rezultatul intrări în această piață a investitorilor instituționali, consideră Henri Arslanian, global crypto leader în cadrul companiei de consultanță PwC.

Bitcoin, criptomoneda cu o vechime de peste un deceniu, și-a crescut popularitatea în rândul investitorilor instituționali anul trecut, voci din piață precizând că moneda digitală este văzută ca un instrument folosit drept protecție împotriva inflației, similar cu aurul.

Una dintre companiile importante care și-a făcut intrarea în lumea criptomonedelor anul trecut este PayPal Holdings, care le permite clienților să tranzacționeze Bitcoin și alte monede virtuale folosind portofelele sale. Compania, cu sediul în San Jose, California, are 346 de milioane de conturi active pe plan global şi a procesat în trimestrul doi din 2020 plăţi de 222 miliarde de dolari.

Entuziasm a stârnit în rândul fanilor Bitcoin și anunțul făcut de către compania americană de servicii financiare Square, care a declarat în luna octombrie a anului trecut că a cumpărat într-o singură zi 4.709 bitcoin pentru un preț total de aproximativ 50 de milioane de dolari.

Intrarea unor astfel de jucători pe piața de criptomonede este argumentul pe care susținătorii industriei îl folosesc pentru a nega posibilitatea repetării dezastrului din 2018, an la finalul căruia Bitcoin se tranzacționa cu 4.000 de dolari, după ce cu 12 luni înainte era aproape de pragul de 20.000 de dolari

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri