Administratorul WBS Consulting Sevices, Cristian Sima, a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol, informeaza NewsIn.

Cinci brokeri si-au depus candidaturile pentru locul vacant din CA. Contracandidatii lui Sima au fost, presedintele Estinvest SA, Vasile Epure, directorul BRD Securities, Cornel Fumea, directorul Euro Invest Vision, Marius Pulgaru, si presedintele Romcapital SA, Mircea Botta.

Potrivit programului de dezvoltare transmis Bursei, inca din noiembrie, Sima isi propune sa contribuie la cresterea lichiditatii BVB astfel incat, la sfarsitul lui 2008, sa se atinga o lichiditate medie zilnica de 200 milioane lei. Pentru aceasta, Sima considera ca este necesara introducerea vanzarilor de tip short (cu actiuni imprumutate) si a contractelor la termen pentru cele mai lichide zece actiuni listate la BVB. In plus, noul membru in administratia BVB doreste cresterea increderii investitorilor in piata de capital din Romania si aparitia de noi emitenti in piata.

In programul lui Sima figureaza stabilirea contactelor cu burse de prestigiu precum London Stock Exhange (Bursa din Londra) si Swiss Stock Exhange (Bursa din Zurich). Noul membru doreste infiintarea unui fond al BVB care sa sponsorizeze doi tineri in vederea specializarii lor la London Stock Exhange. "In acest fond eu voi varsa indemnizatia pe care o primesc la de la BVB plus orice suma necesara pentru aceasta sponsorizare, din fondurile WBS", afirma Sima in programul sau de dezvoltare.

Cristian Sima este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). In perioada 1991 1993 a fost profesor la facultatea de Stiinta Economice si Bancare din Siena Italia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri