Actionarii Bank Leumi Romania vor decide, intr-o adunare generala din 16 aprilie, asupra majorarii capitalului social cu 1,8 milioane lei si vanzarii unor creante provenite de la fost Banca Dacia Felix, informeaza NewsIn.

Propunerile se afla pe ordinea de zi a unei adunari generale (AGA) extraordinare a actionarilor, alaturi de modificarea actului constitutiv al bancii. In prezent, banca are un capital social de

In aceeasi zi va avea loc si o AGA ordinara, in care vor fi prezentate actionarilor situatiile financiare pentru anul 2006, cu raportul auditorului financiar si al consilului de administratie. Vor fi prezentate spre aprobare si programul de activitate si bugetul de venituri si cheltuieli pe acest an, fixarea duratei minime a contractului de audit financiar care urmeaza sa se incheie cu KPMG Audit SRL si fixarea remuneratiei administratorilor pe 2007. De asemenea, se vor supune aprobarii revocarea din functia de administratori ai bancii a doua persoane, Ron Bery si Uri Kahalon.

Banca Leumi Romania, fosta Eurom Bank, are ca actionar majoritar grupul financiar israelian Bank Leumi le-Israel, care a cumparat in august 2006 99,27% din capitalul social al bancii de de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. Banca Leumi Romania avea, la sfarsitul anului trecut, active de 576,5 milioane lei (170,5 milioane euro si detinea o cota de piata de 0,33%, fiind pe locul 26 in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BAAR: Abuzurile service-urilor auto arată că legea RCA trebuie modificată
Setari Cookie-uri