Investitorii de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu au incheiat, in intervalul 12-19 martie, 98.000 de contracte la termen in valoare totala de 249,3 milioane lei (74 milioane euro), cu 59,5% mai putine decat in perioada anterioara.

"In contextul scaderilor, shorteriicontinua sa-si marcheze din profituri inainte de data efectiva a scadentei, iar cei care au optat pentru long, fie incearca sa-si limiteze din pierderi, fie spera la mai mult si asteapta finalul lunii. Cert este ca, in special pe cele mai cautate SIF-uri, investitorii iau din ce in ce mai mult in calcul scadenta din vara", a explicat un broker potrivit NewsIn.

Totodata, deosebit de interesata este si atitudinea manifestata fata de scadenta decembrie care a beneficiat si ea de 1.374 deschideri, mai mult decat dublul nivelului anterior. "Interesul bun pentru decembrie indica prezenta hedgerilor, ei fiind principala categorie de investitori interesata de plasamentele pe termen lung" a mai declarat brokerul citat.

Cele mai cautate derivative au fost cele pe Societatile de Investitii Financiare (SIF). Astfel, in topul saptamanii s-a impus derivativa construita pe activul suport al actiunii SIF Moldova (DESIF 2) cu 49.546 contracte, urmata de derivativa pe titlurile SIF Oltenia (DESIF5) cu 35.000 contracte.

Pentru scadenta martie DESIF 2 a fost cotata la 2,5604 lei/actiune, in scadere cu 5,32 bani. Ultimele tranzactii cu DESIF 2 iunie au fost realizate la 2,6061 lei/actiune, in scadere cu 0,59 bani. DESIF 5 a inchis, in sedinta de vineri, la pretul de 2,9 lei pe actiune pentru scadenta din martie, in scadere cu 2 bani, respectiv 2,918 lei /actiune, pentru scadenta din iunie 2007, in scadere cu 0,51 bani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Wall-street Financial Forum: află care este soluția de finantare potrivită
Setari Cookie-uri