Agentia de rating Standard & Poor\'s a mentinut ratingul pe termen lung \"BBB+\" si calificativul \"A-2\" pe termen scurt pentru banca italiana Veneto Banca, cu perspectiva negativa din cauza propunerii de preluare a Banca Popolare di Intra SCPA.
Standard & Poor's Ratings Services a atribuit aceste ratinguri institutiei financiare Veneto Banca la data de 29 septembrie 2006. Daca la intrunirea generala a actionarilor Intra, care va avea loc pe 24 martie, se aproba cumpararea institutiei bancare de catre Veneto Banca si schimbarea statutului Intra in "societate pe actiuni", Standard & Poor's va confirma ratingurile pentru Veneto Banca, cu perspectiva stabile, potrivit NewsIn.

"Confirmarea ratingurilor va reflecta parerea noastra ca Veneto Banca are capacitatea de a integra Intra si de a micsora profilul de risc al institutiei financiare" a spus un analist pentru credite de la Standard & Poor's, Taos Fudji.

Evaluarile institutiei bancare Veneto Banca sunt sustinute de franciza puternica din provincii din nordul italiei, de capitalizarea buna si de flexibilitatea financiara a companiei si de profitabilitatea adecvata. Factorii care genereaza aprecieri negative sunt legati de profilul financiar slab al bancii Intra din prezent si de o strategie de crestere agresiva care atarna greu asupra eficientei si majoreaza posibilele riscuri de credite, se spune in comunicatul agentiei de rating.

Evolutia evaluarilor viitoare ale Veneto Banca va depinde de succesul cu care institutia financiara va integra Intra si de intarirea sistemului de management al riscurilor. Standard & Poor's ar putea imbunatati ratingul pentru Veneto Banca pe baza cresterii eficientei si a castigurilor. Ratingurile Veneto Banca sunt sustinute de actuala politica de capital, cu o tinta principala Tier 1 din 7% si de flexibilitatea de crestere a capitalului.

Ratingul ar putea scadea daca strategia de crestere agresiva a Veneto Banca ar conduce la un cost mult mai mare al riscurilor de credit sau ar slabi capitalizarea. Acelasi efect il va avea si aparitia complicatiilor in cadrul procesului de integrare al bancii Intra.

Veneto Banca este prezenta in Romania prin Banca Italo-Romena. Banca avea o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, cu active in valoare de 384,7 milioane euro, la finalul anului 2006, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Banca mai este prezenta pe piata din Romania prin compania de leasing Italo Romena Leasing IFN. In prezent, Italo Romena Leasing IFN SA este detinuta de grupul Veneto Banca (84,20%), Emil Dan Stoica (15%), Banca Italo Romena (0,27%), Banca Meridiana (0,26%) si Claris Leasing (0,27%). Italo Romena Leasing tinteste cresterea volumului finantarilor cu 160%, respectiv de la 28 milioane euro, cat era la sfarsitul lui 2005, pana la 75 milioane euro, cat spera sa atinga la finele acestui an. Italo Romena Leasing a acordat pana la sfarsitul lunii iunie finantari in valoare totala de 36 milioane euro, din care noua milioane pentru leasingul imobiliar, iar restul, in mod egal pentru leasingul auto si instrumental, a mai spus, la 27 noiembrie 2006, Varusio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri