Broker Cluj (BRK) a publicat proiectul de fuziune cu casele brokeraj Investco SA, HTI Valori Mobiliare SA si Transilvania Capital SA, care prevede majorarea capitalului social cu 16,89 milioane lei pentru a acoperi aportul celor trei societati.
Actionarii Investco, HTI si Transilvania Capital vor primi in schimbul actiunilor detinute la cele trei societati, titluri la societatea de intermediere Broker, potrivit NewsIn. Administratorii celor trei societati care vor fuziona au hotarat ca evaluarea globala pentru determinarea aportului net de fuziune sa se realizeze prin metoda fluxurilor financiare actualizate.

Pentru a acoperi aportul celor trei case de brokeraj in cadrul fuziunii, Broker va emite 33,786 actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei, iar capitalul social se va majora cu 16,89 milioane lei, de la 54,61 lei pana la 71,5 milioane lei. Investco va primi 7,3 milioane actiuni, HTI va detine 23,7 milioane actiuni, iar Transilvania Capital va avea 2,8 milioane actiuni, toate cu o valoare nominala de 0,50 lei.

"Aceasta fuziune ne va ajuta la dezvolatrea retelei, la cresterea investitiilor in societatile la care detinem actiuni, la noi plasamente pe piata de capital din Romania, precum si la preluarea unor societati", a declarat pentru NewsIn Petru Prunea, presedintele Broker. Urmare a fuziunii prin absorbtie cu Investco, HTI si Transilvania Capital, Broker isi va consolida pozitia pe piata de capital din Romania, atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, se precizeaza in comunicat.

Majorarea capitalului social al Broker se va face in trei etape, a mai spus Prunea. Prima etapa consta in conversia actiunilor celor trei societati in actiuni Broker. Etapa a doua a majorarii consta in transformarea in actiuni noi a profitului, a rezervelor legale si a primelor de emisiune la 31 decembrie 2006, pentru toate cele patru societati implicate in fuziune. A treia etapa prevede majorarea capitalului cu 10%, prin aport in numerar din partea actionarilor. La sfarsitul majorarii, Broker ar putea atinge un capital social de circa 110 milioane lei, a conchis Prunea.

Actionarii Broker Cluj vor discuta fuziunea prin absorbtie a trei case de brokeraj si majorarea de capital, in mai multe etape, prin capitalizarea profitului, a rezervelor si prin lansarea unei emisiuni de actiuni, potrivit Monitorului Oficial.

Actionarii Broker Cluj (BRK) discuta pe 27 aprilie fuziunea cu alte trei case de brokeraj, majorarea de capital cu 24,38 milioane lei, repartizarea profitului societatilor absorbite, noi aporturi in numerar prin emiterea a 10,9 milioane actiuni, se arata in convocatorul adunarii generale a actionarilor.
Majorarea capitalului social cu 24,38 milioane lei se face prin incorporarea primelor de capital, in valoare de 5,55 milioane lei, prin incorporarea altor rezerve, in cuatum de 1,148 milioane lei, si prin capitalizarea a maxim 17,678 milioane lei din profitul net pe 2006.

Pentru noile aporturi in forma baneasca se vor emite un numar maxim de 10,92 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei, la un pret de subscriere de 0,75 lei, prima de emisiune fiind 0,25 lei. La adunare au drept de participare toti actionarii inscrisi la 2 aprilie. Actionarii vor dezbate si asupra modificarii actului constitutiv, care prevede ca niciun actionar nu poate detine mai mult de 10% din dreptul de vot in adunarea generala, membrii Consiliului de Administratie pot fi alesi numai prin acordul a 50% plus unu dintre actionari.

Broker a inregistrat anul trecut un profit de 19,08 milioane lei, in crestere cu 52% fata de anul anterior. Cifra de afaceri a societatii a depasit 13,28 milioane de lei in 2006, in crestere cu 48% fata de anul precedent, cand casa de brokeraj a avut afaceri de 8,9 milioane lei. Infiintata pe 26 octombrie 1994, are un capital social de 54,610 milioane lei, divizat in 109,221 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,5 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri