Bursa din Bucuresti discuta de cativa ani posibilitatile de asociere cu bursele din regiune pentru a facilita accesul usor pe plan regional al investitorilor, dar fara ca BVB sa-si piarda independenta si autonomia a declarat la The Money Channel, presedintele BVB, Septimiu Stoica.
Potrivit lui Stoica, in privinta unei eventuale preluari a burselor din Sofia sau Lubliana de catre BVB, deja "exista o intreaga dezbatere si preocupare", deoarece in ultima perioada de timp, la nivel european si chiar global se manifesta tot mai puternic tendinta de grupare a burselor de talie medie si mica, pentru a oferi "solutii comune investitorilor", pentru pietele "mai degraba regionale decat pur nationale".

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti a explicat ca acest lucru este necesar deoarece reduce costurile celo care fac plasamente in strainatate, potrivit NewsIn. "Ori - spune Stoica - daca (n.r. investitorii) ar putea gasi structuri coagulate, in care punctele de intrare sa fie comune si accesul identic si mai usor, ar fi un avantaj pentru respectivele zone".

"Toata lumea este convinsa de necesitatea unor asemenea coagulari, ramane sa identificam cea mai buna formula", a afirmat presedintele BVB. El a adaugat ca una din variante ar putea fi "a participatiilor in alte burse" si a explicat ca "in acest sens, poate sa fie interesanta vanzarea unor pachete de actiuni de la burse mai mici" la burse mai mari.

Septimiu Stoica a spus ca "aceste participatii au starnit interesul si altor burse", mai mari decat Bursa de la Bucuresti si se asteapta la o posibila competitie in ceea ce priveste asocierea intre bursele din regiune.
Stoica spune ca tranzactiile cu derivative pot debuta la Bursa in primul semestru

Instrumentele derivate ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de la sfarsitul lunii aprilie sau cel tarziu in prima jumatate a acestui an a mai spus presedintele BVB. Potrivit lui Soica, "reglementarile si tarifele au fost aprobate de AGA, asa cum este in actul nostru constitutiv si in lege" si urmeaza ca respectivele reglementari sa fie inaintate pentru aprobare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Presedintele BVB s-a aratat increzator de faptul ca reglementarile inaintate CNVM intrunesc toate conditiile pentru a putea fi aprobate cat mai rapid.

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat, sambata Cartea a doua a Codului Bursier care reglementeaza tranzactionarea instrumentelor derivate. Conducerea institutiei spera ca acest tip de valori mobiliare sa fie introduse la tranzactionare in in prima jumatate a anului 2007. Actionarii au mai aprobat si au aprobat comisioanele pe care le vor percepe pentru tranzactiile cu instrumente derivate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri