Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania se situa, la finele anului trecut, la 1,1 miliarde de euro, in crestere cu 53% fata de 2005, in timp ce depozitele atrase de la clienti au urcat cu 49%, la 823 milioane de euro.

Profitul brut al Alpha Bank Romania a crescut anul trecut pana la 30,165 milioane euro, cu 1,3% mai mult decat cel inregistrat in 2005, pe fondul maririi retelei de sucursale a bancii.

Anul 2006 a fost un an foarte bun pentru Alpha Bank Romania, aceasta pastrandu-si nivelul profitului pe fondul cresterii agresive a retelei de sucursale, de la 30 de unitati la inceputul anului la 70 de unitati la sfarsitul lui 2006, banca atingand la sfarsitul anului o cota de piata de 4% din totalul creditului neguvernamental, a spus presedinte executiv al bancii, Sergiu Oprescu.

Alpha Bank Romania are planuri de dezvoltare organica prin care vrea sa isi extinda reteaua la peste 300 de unitati pana la sfarsitul lui 2010, iar cota de piata urmarita este de 10% din sistemul bancar romanesc.

Activele bancii au crescut pana la 2,11 miliarde euro anul trecut, cu aproape 59% mai mult decat in decembrie 2005, depozitele atrase de la clienti au crescut, in aceeasi perioada, cu aproape 49%, pana la 823 milioane euro iar, in creditele - cu aproape 53%, pana la 1,1 miliarde euro. Fondurile proprii ale bancii insumau aproximativ 311 milioane euro la sfarsitul anului trecut, cu 23% mai mult decat la finalul lui 2005.

Rezultatele financiare ale Alpha Bank Romania pe 2006 au fost aprobate pe 9 martie de actionarii bancii in adunarea generala a acestora, iar rezultatele au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara. Profitul net inregistrat de grupul bancar elen Alpha in 2006 a crescut cu 24,6%, pana la 626 milioane de euro,pe fondul cresterii operatiunilor de credit de larg consum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri