Eurial Invest SA, cel mai mare dealer Peugeot, garanteaza cu imobilele sale creditul de 25 milioane euro pe care Trust Motors SRL, importatorul automobilelor franceze, vrea sa il contracteze de la Banca Romaneasca, conform informatiilor din Monitorul Oficial, citate de NewsIn. Adunarea generala extraordinara a actionarilor Eurial Invest se va intruni la finele celei de-a doua decade din aprilie pentru a decide termenii imprumutului.

Eurial Invest vinde lunar in jur de 500 de automobile, ceea ce reprezinta aproximativ 40% din vanzarile Peugeot in Romania si a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri lunara de aproximativ sapte milioane euro.

Trust Motors SRL, importatorul masinilor Peugeot in Romania, si-a propus sa vanda anul acesta 13.000 de unitati, nivel asemanator cu cel de anul trecut cand importatorul automobilelor franceze si-a depasit cu aproape 10% prognozele de vanzari. In prezent, compania are o retea de 20 dealeri care acopera 37 de orase ale tarii. Anul acesta, in reteaua Trust Motors vor intra sapte noi complexe de tip Bluebox, un concept unic de prezentare al marcii Peugeot.

Anul trecut, Peugeot a vandut peste 13.100 de automobile si a avut 4,4% din piata auto romaneasca, iar vanzarile sale au crescut cu 24% comparativ cu 2005 cand in tara au fost comercializate 10.600 de automobile. In 2006, cele mai vandute modele au fost cele din seria 206 - 3.417 unitati, urmate de seria 307 cu 2.422 de unitati si de modelul de clasa mini 107 care si-a gasit 1.638 de cumparatori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Florin Cîţu: Vom veni rapid cu normele de aplicare pentru suspendarea ratelor
Setari Cookie-uri