Banca Nationala a Romaniei (BNR) va reduce, din 1 aprilie, cu 15% nivelul comisioanelor pentru platile de mare valoare sau urgente in sistemul cu decontare pe baza bruta in timp real ReGIS, a informat, miercuri, un comunicat al institutiei.

Noul comision aplicat din 1 aprilie va fi de 8,03 lei pentru platile de mare valoare sau urgente efectuate prin sistemul ReGIS, fata de 9,45 lei in prezent. Este a cincea reducere efectuata de BNR in ultimii doi ani. Astfel, pe 8 aprilie 2005 comisioanele au fost reduse cu 25%, pana la 22,50 lei, pe 8 august in acelasi an s-a aplicat o noua reducere cu 33%, iar din 1 martie 2006 comisioanele au fost reduse cu inca 30% pana la 10,50 lei. Ultima reducere a avut loc in octombrie 2006, cu 10% pana la un nivel al comisioanelor de 9,45 lei.

"BNR considera ca reducerea comisioanelor in sistemul electronic de plati va determina modificari la nivelul politicii de comisionare stabilita de catre institutiile de credit pentru serviciile de plati si decontari oferite clientilor acestora, reducerea costurilor de intermediere financiara contribuind la dezvoltarea activitatii de plati fara numerar in Romania", se mentioneaza in comunicatul bancii centrale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Fiecare bancă își va anunța clienții despre eventuale amânări ale ratelor
Setari Cookie-uri