Numarul firmelor de investitii straine care vor sa opereze pe piata de capital din Romania a ajuns la 37, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat inca noua case de brokeraj straine pentru a opera pe piata de capital din Romania a anuntat arbitrul pietei.

In sedinta de luni, CNVM a aprobat atestatele de functionare pentru firmele de investitii londoneze Clariden Leu Asset Management Limited, Ares Management Limited, BlackRock Investment Management Limited, Smith & Williamson Investment Management Limited, St Helen's Capital Plc, Tradeweb Europe Limited si pentru Aubrey Capital Management Limited. In plus, alte doua firme, Robeco Securities Lending si Robeco Institutional Asset Management din Rotterdam, Olanda au primit atestatul de functionare.

Arbitrul pietei a inscris, in luna februarie, in Registrul Comisiei, douazeci de firme de investitii din Marea Britanie si o firma din Cehia, care si-au anuntat intentia de a activa pe piata de capital din Romania. Singura companie din Cehia care si-a anuntat intentia pana acum sa activeze pe piata de capital din Romania a fost Wood & Company Financial Services.

Cele douazeci de case de brokeraj din Marea Britanie sunt: ODL Securities Limited, State Street Global Markets International Limited, First Avenue Partners LLP, Panmure Gordon (UK) Limited, Citigroup Global Markets Limited, HFR Asset Management U.K., EuroMTS Limited, J.P. Morgan Plc, J.P. Morgan Securities Ltd, Cheyne Capital Management (UK) LLP, First International Asset Management PLC, Bear Stearns Asset Management Limited, Bear Stearns International Limited, Man Investments Ltd, Benfield Advisory Limited, Lehman Brothers Asset Management (Europe) Ltd, Furno & Del CastanoCapital Partners LLP, Lehman Brothers Europe Limited, Lehman Brothers International (Europe), si Numis Securities Limited.

In prezent, pe piata romanesca de capital activeaza 72 de case de brokeraj autohtone.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri