Hotărârea de Guvern prin care se acordă plafonul pentru programul ”Noua Casă” a fost aprobată, a anunțat premierul României, Florin Cîțu, care a oferit mai multe detalii despre plafonul ce va fi acordat acestei scheme.

”Este ultimul an din acest program, 2017 -2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei. Sunt sigur că foarte mulţi români aşteptau continuarea acestui program şi astăzi a fost aprobat în şedinţă de guvern. Al doilea lucru discutat azi, în şedinţă de guvern, este Programul Național de Redresare și Reziliență. Vreau să spun că, după bugetul României, a fost cel de-al doilea test al acestei coaliţii, care arată foarte clar că această coaliţie este unită, este puternică și este pusă pe treabă pentru următorii ani de zile, având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026; se pare că trebuie să fim aici și după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat.”, precizează Florin Cîțu.

Numărul potențialilor beneficiari în 2021 este de aproximativ 18.000. Pe parcursul anului trecut au fost acordate 11.885 garanţii în valoare totală de 1,36 miliarde lei și 3.359 promisiuni de garantare, argumente solide ca Programul ”Noua Casă” să fie aplicat și în acest an, conform informațiilor oferite de Florin Cîțu.

Premierul a precizat că sunt alocate resurse importante prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență în zone precum infrastructura rutieră și feroviară, rețeaua de gaze sau construcția de noi spitale.

”Acordăm o importanță tuturor priorităților, o reformă de care România avea nevoie, iar reformele costă și avem această finanțare, o șansă pe care nu o putem rata. Detaliile le va prezenta bineînțeles domnul ministru. Eu doar vreau să vă spun că astăzi intrăm în dezbatere publică, toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program de guvernare”, a adăugat Florin Cîțu.

Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri