SIF Transilvania (SIF3) va putea investi pe pietele externe din 2008, daca va gasi oportunitati, insa numai dupa ce isi va crea o retea de brokeri cu care sa colaboreze pentru a se familiariza cu procedurile de lucru din aceste piete, a declarat presedintele societatii, Mihai Fercala.

"Investitiile pe pietele externe sunt putin mai complicate decat cele de la bursele romanesti", a declarat potrivit NewsIn Fercala. El a precizat ca SIF Transilvania se afla "intr-o etapa de pregatire a personalului cu operatiuni specifice pietelor de capital externe", deoarece aceste pietele sunt mult mai dezvoltate si mai sofisticate, iar "nivelul de cunostinte necesare pentru a efectua in mod eficient o tranzactie pe pietele externe este mult mai ridicat decat cel necesar pentru a opera pe piata din Romania". Fercala a explicat ca din acest motiv, "riscurile trebuie mult mai bine comensurate, mult mai bine evaluate, pentru a sti in ce moment sa faci investitia, la ce valoare", dar mai ales, "cand sa te retragi, pentru a nu pierde banii investiti".

Fercala a mai spus ca SIF 3 are in vedere cateva tranzactii de anvergura, pe care le va desfasura in a doua parte a anului si spera ca astfel investitorii in titluri SIF 3 sa obtina profituri "mult mai mari anul acesta decat profiturile pe anul trecut, profituri, care in mod direct vor trebui sa influenteze si nivelul preturilor de tranzactionare a actiunilor SIF Transilvania".

Fercala este de parere ca "inca mai sunt oportunitati investitionale in Romania" si spera ca managerii companiilor romanesti "sa inteleaga ca sursele de dezvoltare a propriilor companii, implementarea unor noi strategii, nu sunt numai imprumuturile bancare, ci si piata de capital". Fercala a tinut sa sublinieze faptul ca "cu cat mai multi manageri de companii private vor intelege ca isi pot rezolva necesitatile de finantare de pe piata de capital, cu atat va fi mai mare succesul pe care ei il vor realiza, pentru ca practic, pe piata de capital ei pot obtine resurse cu costuri zero, spre deosebire de alte surse de finantare, care au costurile aferente".

Presedintele SIF 3 a mai spus ca profitul obtinut de societatea de investitii are ca principala sursa "procesul dur, radical, de restructurare a portofoliului si valorificarea unor oportunitati pe care le foera piata de capital din Romania, asa mica cum este ea". Fercala a reliefat ca SIF Transilvania pune accent tot mai mult pe "tranzactiile speculative in sensul bun al cuvantului, de pe piata de capital din Romania", realizand astfel profituri destul de bune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri