Societatea de investitii financiare Transilvania (SIF3) doreste sa-si diminueze detinerile la Turism Felix SA si THR Marea Neagra SA, cu scopul de a creste atractivitatea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a titlurilor celor doua companii, potrivit presedintelui societatii, Mihai Fercala, informeaza NewsIn.

Turism Felix este o companie care detine in portofoliu zece hoteluri de doua si de trei stele, situate in statiunea Baile Felix. Capitalul social al companiei este de 24,807 milioane lei, divizat in 248 milioane actiuni. SIF Transilvania si-a diminuat pana la 63,4% detinerea in Turism Felix, in urma majorarii de capital social, de la 74% cat detinea anterior. SIF Transilvania controleaza 63,4% din actiunile Turism Felix SA.

THR Marea Neagra este o societate pe actiuni rezultata din fuziunea prin absorbtie de catre SC Eforie SA a patru mari societati de turism de pe litoralul romanesc: Carmen Silva SA, Miorita Estival SA, Venus SA, Saturn SA. Amplul proces de fuziune s-a incheiat la data de 3 iunie 2004, iar din luna ianuarie a anului 2005 compania nou creata si-a schimbat denumirea in "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra". Compania are un capital social de 19,3 milioane lei, divizat in 193 milioane actiuni. SIF Transilvania controleaza 86,4% din titlurile Turism Hoteluri Restaurante (THR) Marea Neagra SA.

Pentru cresterea atractivitatii titlurilor celor doua societati, SIF Transilvania intentioneza sa vanda pe bursa actiuni pana la o participatie de 51%, atat din pachetul pachetul pe care-l controleaza la Turism Felix, cat si din cel de la THR Marea Neagra SA. "Exista si posibilitatea initierii unor majorari de capital la care noi sa nu participam, pentru a permite intrarea a noi investitori", a declarat Floriean Firu, vicepresedinte al SIF Transilvania.

Titlurile Turism Felix (TUFE) au debutat miercuri la categoria a doua a BVB, si au incheiat sedinta la 1,6 lei. Actiunile THR Marea Neagra (EFO) au inregistrat miercuri un pret de inchidere de 0,62 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
OTP Bank România și-a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2019
Setari Cookie-uri