Societatea de investitii financiare Transilvania (SIF3) doreste sa-si diminueze detinerile la Turism Felix SA si THR Marea Neagra SA, cu scopul de a creste atractivitatea pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a titlurilor celor doua companii, potrivit presedintelui societatii, Mihai Fercala, informeaza NewsIn.

Turism Felix este o companie care detine in portofoliu zece hoteluri de doua si de trei stele, situate in statiunea Baile Felix. Capitalul social al companiei este de 24,807 milioane lei, divizat in 248 milioane actiuni. SIF Transilvania si-a diminuat pana la 63,4% detinerea in Turism Felix, in urma majorarii de capital social, de la 74% cat detinea anterior. SIF Transilvania controleaza 63,4% din actiunile Turism Felix SA.

THR Marea Neagra este o societate pe actiuni rezultata din fuziunea prin absorbtie de catre SC Eforie SA a patru mari societati de turism de pe litoralul romanesc: Carmen Silva SA, Miorita Estival SA, Venus SA, Saturn SA. Amplul proces de fuziune s-a incheiat la data de 3 iunie 2004, iar din luna ianuarie a anului 2005 compania nou creata si-a schimbat denumirea in "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra". Compania are un capital social de 19,3 milioane lei, divizat in 193 milioane actiuni. SIF Transilvania controleaza 86,4% din titlurile Turism Hoteluri Restaurante (THR) Marea Neagra SA.

Pentru cresterea atractivitatii titlurilor celor doua societati, SIF Transilvania intentioneza sa vanda pe bursa actiuni pana la o participatie de 51%, atat din pachetul pachetul pe care-l controleaza la Turism Felix, cat si din cel de la THR Marea Neagra SA. "Exista si posibilitatea initierii unor majorari de capital la care noi sa nu participam, pentru a permite intrarea a noi investitori", a declarat Floriean Firu, vicepresedinte al SIF Transilvania.

Titlurile Turism Felix (TUFE) au debutat miercuri la categoria a doua a BVB, si au incheiat sedinta la 1,6 lei. Actiunile THR Marea Neagra (EFO) au inregistrat miercuri un pret de inchidere de 0,62 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri