Conducerea asiguratorului Generali Asigurari SA a propus actionarilor sa majoreze capitalului social al companiei cu 70 milioane lei pana la 120 milioane lei, potrivit convocatorului adunarii generale a actionarilor (AGA) publicat in Monitorul Oficial. Majorarea capitalului social ar urma sa se faca prin aporturi in numerar din partea actionarilor, se arata in convocatorul sedintei actionarilor programata in data de 20 aprilie.

Din suma de 70 milioane lei cat reprezinta majorarea, 52,5 milioane lei ar urma sa fie alocati pentru asigurarile generale, iar restul de 17,5 milioane lei pentru asigurarile de viata. Majorarea se va realiza prin emiterea unui numar de 700 de milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,1 lei/actiune

Intr-o AGA ordinara convocata tot pe 20 aprilie, actionarii vor discuta situatiile financiare pentru anul trecut, vor stabili bugetul de venituri de cheltuieli pentru 2007, vor numi auditorul financiar si vor alege membrii consiliului de administratie ca urmare a expirarii mandatului celor actuali.

Generali Asigurari, subsidiara romaneasca a grupului italian Generali, si-a inregistrat, pe 18 ianuarie, o alta majorare a capitalului social, cu 20 milioane lei (circa 5,9 milioane euro), la care au participat toti actionarii companiei.

Actionarul majoritar al companiei Generali Asigurari este Generali Holding Vienna, care detine 83,56% din capitalul social, in timp ce Astra SA detine 15,98% din actiuni, Centrocoop are un pachet de 0,13%, iar restul actiunilor sunt detinute de unitati cooperativesi de credit.

Generali Asigurari SA a subscris, in primele noua luni din 2006, un volum total de prime brute de 210,88 milioane lei (59,8 milioane euro), cu 137,75 % mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut (88,7 milioane lei). Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise de Generali au fost in valoare de 183,94 milioane lei (52,2 milioane euro), in crestere cu 147,2%, in lei, fata de perioada similara din 2005, iar la asigurarile de viata, primele subscrise, in valoare de 26,93 milioane lei (7,6 milioane euro), au crescut cu 88,2%, in lei, fata de acelasi interval din anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri