TBI Bank și Instant Factoring au dezvoltat o soluție de finanțare complet digitală a facturilor, care poate ajuta antreprenorii și IMM-urile să facă față lipsei de lichidități, în contextul în care criza provocată de Covid-19 a crescut numărul de facturi restante, se arată într-un comunicat transmis de bancă.

Astfel, cele două companii partenere oferă antreprenorilor și IMM-urilor o soluție de tip „one stop shop” pentru finanțarea integral digitală a facturilor.

Noul serviciu permite oricărui client al băncii să își transforme facturile neîncasate în numerar într-un mod rapid și ușor. Cu un singur click, solicitantul este redirecționat către platforma Instant Factoring, unde creează un cont și încarcă facturile pe care dorește să le încaseze fără să aștepte data scadenței. Analiza este finalizată în 2 ore, astfel că până a doua zi clientul primește banii în cont.

„Clienții business au nevoi complexe de finanțare și asta include și transformarea creanțelor în lichidități. În acest fel, ei pot asigura acces mai rapid la fluxurile de numerar și pot limita impactul pe termen lung al timpilor de așteptare în colectarea veniturilor asupra activității lor. Analizăm mereu contextul de afaceri și nevoile clienților noștri, așa că includem acum o soluție de factoring în portofoliul nostru de finanțare”, spune Florentina Mircea, chief business banking officer, în cadrul TBI Bank.

Prin acest serviciu, Instant Factoring a oferit anul trecut finanțare în valoare de 77 de milioane companiilor mici și mijlocii, în creștere cu 90% față de 2019.

„Misiunea noastră este să sprijinim IMM-urile și antreprenorii români printr-o soluție de finanțare a facturilor accesibilă ușor și rapid, într-un mod adecvat nevoilor lor, mai ales într-un moment dificil cum este cel cu care ne confruntăm. Parteneriatul cu TBI Bank este o oportunitate de a aduce soluțiile noastre mai aproape de cei care au nevoie de ele pentru a-și sprijini afacerea și, implicit, pentru a sprijini redresarea economiei naționale”, a spus Cristian Ionescu, CEO și co-fondator Instant Factoring.

TBI Bank este un creditor incluziv adresat consumatorilor, comercianților și IMM-urilor prin soluții de finanțare disponibile într-o rețea de canale și platforme „phygital”. Banca face parte din 4finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluții digitale de creditare adresate consumatorilor. TBI Bank a servit peste 1 milion de clienți numai în 2020 și a acordat aproape 500.000 de împrumuturi.

Instant Factoring este prima companie de factoring online de tip fintech din România, care oferă companiilor mici și microîntreprinderilor soluții de finanțare rapidă. Compania este membră a Asociației Europene a companiilor din Londra membre Fintech Innovate Finance.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri