Banca Comerciala Romana (BCR) a depus in prima parte a lunii martie la autoritatea de supraveghere cererea pentru obtinerea avizarii ca depozitar al fondurilor de pensii facultative, a informat un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), potrivit NewsIn.

In perioada 1 - 21 martie, au mai fost depuse cereri de avizare pentru a functiona pe piata pensiilor facultative (Pilonul III) ING Asigurari de Viata SA, pentru obtinerea autorizarii prospectului celui de al doilea fond de pensii facultative, si Deloitte Audit SRL, pentru obtinerea avizarii ca auditor al acestui tip de fonduri.

Pentru primul fond, ING Asigurari de Viata a depus cererea de avizare o data cu cererea de autorizare ca administrator de fonduri de pensii facultative, asa cum este prevazut de legislatia in vigoare, se mentioneaza in comunicat.

Pana in prezent, singura banca autorizata ca depozitar al activelor fondurilor de pensii facultative este BRD - Groupe Societe Generale, iar Ernst & Young Assurance Services SRL este singurul auditor financiar pentru aceste fonduri, potrivit CSSPP.