"Asigurarea riscului de credit pentru creante locale si externe este principalul domeniu de activitate al Grupului Coface si de acum acest serviciu este disponibil si pe piata romaneasca", se mai arata in comunicatul Coface.

Coface Austria Kreditversicherung AG, "compania-mama" a Coface Romania, firma specializata in rapoarte de credit, colectare de creante si consultanta de risc, a anuntat din 15 ianuarie ca va deschide in Romania o sucursala specializata in asigurari de credite.

"Coface Romania Credit Management SRL este specializata in servicii de rapoarte de credit, monitorizare a pietelor, recuperare debite, urmarire facturi si consultanta de risc, iar Coface Austria Kreditversicherung AG, compania noastra mama, va oferi, pe piata romaneasca, asigurari de credite si garantii", au declarat in ianuarie, pentru NewsIn, reprezentantii Coface.

Coface a avut, in anul 2006, o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 70%, fata de anul precedent si o rata a profitabilitatii de 38%, conform informatiilor oferite de companie.

Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, cu o cota de piata estimata de 18% la nivel mondial si, totodata, lider pe piata globala a asigurarilor de credite pentru exporturi, cu o cota de piata de 25%.