Persoanele cu asigurare de raspundere civila auto (RCA) care sunt implicate in accidente nu vor mai fi chemate la sediul asiguratorului pentru a exprima in scris ca vor plati despagubiri catre pagubit, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor citata de NewsIn.

Directia Politiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a dispus, la cererea CSA, ca ofiterii si agentii de politie care intocmesc procesul verbal de constatare in caz de accidente sa introduca si formularea "Sunt de acord cu plata despagubirilor conform Legii 136/1995", urmata de semnatura asiguratului de RCA.

"Prin aceasta solutie, se elimina inconvenientele procedurale aparute odata cu utilizarea, de la 1 decembrie 2006, a unui nou formular de proces verbal de constatare in caz de accidente rutiere", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu. "Practic, asiguratul RCA implicat in accident nu va mai fi chemat la sediul asiguratorului pentru a-si exprima in scris acordul pentru plata despagubirilor catre pagubit".

Legislatia in vigoare prevede si posibilitatea ca, in cazul persoanelor fizice, acordul sa fie dat de sotia sau sotul asiguratului. In cazul in care nici un sot nu poate fi disponibil, acordul poate fi dat de copiii, parintii, surorile sau fratii ai asiguratului, cu conditia sa fie majori.