Erste Bank vrea sa dezvolte, in acest an, activitatea de retail a Bancii Comerciale Romane (BCR), segmentul finantarilor imobiliare si sa stimuleze distribuirea fondurilor Uniunii Europene post-aderare, se arata in raportul anual auditat pentru 2006 al bancii austriece.

"In plus, BCR isi va dezvolta activitatile de investitii bancare si finantari corporative, cu scopul de a acorda servicii si instrumente financiare mai sofisticate marilor corporatii", se mai arata in raportul consultat de NewsIn. BCR va incerca sa obtina o crestere medie a profitului net calculat in euro cu 40% pana in 2009 si un raport cost/venit de mai putin de 40%.

Auditorii financiari ai Erste Bank, Sparkassen-Prfungsverband (auditorul legal mandatat) si Deloitte Wirtschaftsprfungs (auditorul suplimentar selectat), au confirmat rezultatele financiare pentru 2006 anuntate de banca austriaca pe 28 februarie, respectiv un profit net de 932,2 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2005. La acest rezultat, BCR a contribuit cu un profit net de 34,6 milioane euro, calculat ca o cota parte din profitul total al bancii romanesti, in functie de data la care banca a devenit membra a grupului Erste.

BCR a obtinut, la sfarsitul anului trecut, un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), cu 16,4% mai mare decat in anul precedent, iar activele inregistrate de banca romaneasca au crescut cu 38,6% la 47,4 miliarde lei (14,02 miliarde euro) fata de finalul lui 2005.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri