Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Vista Bank Romania preia Credit Agricole Bank Romania după ce, în urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, remis marţi AGERPRES, atât Vista Bank Romania, cât şi Credit Agricole Bank Romania sunt instituţii de credit care oferă o gamă variată de servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial", precizează sursa citată.

Vista Bank a anunţat la începutul lunii ianuarie încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Credit Agricole România, achiziţia fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al acestui an, după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei, conform Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al băncii, după finalizarea achiziţiei, Vista Bank va deţine active totale de peste 1,2 miliarde de euro, credite de 750 milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro şi peste 105 milioane de euro capital CET1.

Vista Bank este prezentă pe piaţa bancară din România din 1998, deţine o reţea de 31 de sucursale şi 320 de angajaţi şi oferă o gamă completă de produse şi servicii clienţilor locali şi internaţionali. Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane de euro, depozite de 410 milioane de euro şi credite de 395 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri