Obligatiunile BCR se vor tranzactiona in sectorul Titluri de credit la categoria a doua a obligatiunilor corporative cu simbolul BCR09.

In noiembrie 2006, BCR a emis 2.428.278 de obligatiuni cu o valoare nominala de 100 lei. Principalul va fi rambursat la maturitate, in noiembrie 2009. Dobanda bondurilor va fi platita semestrial, iar rata dobanzii este fixa, de 7,25%.

Oferta publica de vanzare de obligatiuni BCR s-a derulat in perioada 8-21 noiembrie. Valoarea totala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, cu posibilitatea de a urca pana la 575 milioane lei. Emisiunea de obligatiuni s-a derulat prin intermediul casei de brokeraj BCR Securities si unitatilor BCR.

BCR a atras, in total, 242,8 milioane lei (69,181 milioane euro), potrivit datelor comunicate de banca. Banca a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor.

Citeste si:

Emisiunea de obligatiuni BCR a fost suprasubscrisa in proportie de 121,4%, iar din cele 2,428 milioane de obligatiuni, 98,63% au fost subscrise de catre investitori persoane juridice in timp ce 1,37% au fost subscrise de investitori persoane fizice. Mai mult de jumatate (56,9%) din volumul subscrierii a fost realizat de banci din Romania si din strainatate, aproape o treime (32,9%) de societati de asigurari si 5,6% de fonduri de investitii. Doua treimi (66,46%) din totalul obligatiunilor au fost subscrise de investitori nerezidenti.

Emisiunea de obligatiuni a fost cotata cu "A minus" de Fitch Ratings si cu "BBB minus" de Standard&Poor's.

BCR a mai lansat, in anul 2005, o emisiune de euroobligatiuni, care a fost suprasubscrisa, prin care a atras 500 milioane euro la o rata anuala de dobanda (cupon) de 3,75%. Emisiunea BCR a fost intermediata de ABN Amro si BNP Paribas si a beneficiat de calificative foarte bune la lansare din partea agentiilor internationale de rating, respectiv BB- de la Standard& Poor's si BB de la Fitch, cu perspectiva "pozitiva". Euroobligatiunile BCR, de tipul "senior notes", au o maturitate de trei ani, un randament la emitere de 4% anual si o rata fixa anuala a cuponului de 3,75%.

Tot in 2005, BCR a mai lansat doua imprumuturi sindicalizate succesive pe piata internationala de peste 620 milioane dolari - primul in luna martie, de 200 milioane dolari, cel de-al doilea in luna august, de peste 400 milioane dolari, din care a rambursat anticipat primul imprumut. BCR a mai lansat pana acum la Bursa de Valori Bucuresti 26 de emisiuni de obligatiuni municipale si cinci emisiuni de obligatiuni corporative, care se afla in derulare.