Obligatiunile emise de Banca Comerciala Romana (BCR) in noiembrie 2006, in valoare de 242 milioane lei cu scadenta la 28 noiembrie 2009, vor intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta de joi, se arata intr-un comunicat al BVB.
Obligatiunile BCR se vor tranzactiona in sectorul Titluri de credit la categoria a doua a obligatiunilor corporative cu simbolul BCR09.

In noiembrie 2006, BCR a emis 2.428.278 de obligatiuni cu o valoare nominala de 100 lei. Principalul va fi rambursat la maturitate, in noiembrie 2009. Dobanda bondurilor va fi platita semestrial, iar rata dobanzii este fixa, de 7,25%.

Oferta publica de vanzare de obligatiuni BCR s-a derulat in perioada 8-21 noiembrie. Valoarea totala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, cu posibilitatea de a urca pana la 575 milioane lei. Emisiunea de obligatiuni s-a derulat prin intermediul casei de brokeraj BCR Securities si unitatilor BCR.

BCR a atras, in total, 242,8 milioane lei (69,181 milioane euro), potrivit datelor comunicate de banca. Banca a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor.

Emisiunea de obligatiuni BCR a fost suprasubscrisa in proportie de 121,4%, iar din cele 2,428 milioane de obligatiuni, 98,63% au fost subscrise de catre investitori persoane juridice in timp ce 1,37% au fost subscrise de investitori persoane fizice. Mai mult de jumatate (56,9%) din volumul subscrierii a fost realizat de banci din Romania si din strainatate, aproape o treime (32,9%) de societati de asigurari si 5,6% de fonduri de investitii. Doua treimi (66,46%) din totalul obligatiunilor au fost subscrise de investitori nerezidenti.

Emisiunea de obligatiuni a fost cotata cu "A minus" de Fitch Ratings si cu "BBB minus" de Standard&Poor's.

BCR a mai lansat, in anul 2005, o emisiune de euroobligatiuni, care a fost suprasubscrisa, prin care a atras 500 milioane euro la o rata anuala de dobanda (cupon) de 3,75%. Emisiunea BCR a fost intermediata de ABN Amro si BNP Paribas si a beneficiat de calificative foarte bune la lansare din partea agentiilor internationale de rating, respectiv BB- de la Standard& Poor's si BB de la Fitch, cu perspectiva "pozitiva". Euroobligatiunile BCR, de tipul "senior notes", au o maturitate de trei ani, un randament la emitere de 4% anual si o rata fixa anuala a cuponului de 3,75%.

Tot in 2005, BCR a mai lansat doua imprumuturi sindicalizate succesive pe piata internationala de peste 620 milioane dolari - primul in luna martie, de 200 milioane dolari, cel de-al doilea in luna august, de peste 400 milioane dolari, din care a rambursat anticipat primul imprumut. BCR a mai lansat pana acum la Bursa de Valori Bucuresti 26 de emisiuni de obligatiuni municipale si cinci emisiuni de obligatiuni corporative, care se afla in derulare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri