Pachetul de actiuni Transelectrica listat la bursa ar putea creste cu 2-3%, dupa ce Ministerul Economiei va aviza dosarele celor aproximativ 1.000 de fosti proprietari, deposedati abuziv in timpul comunismului, a declarat, citat de NewsIn, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

Ministrul a anuntat ca o comisie se va ocupa de examinarea tuturor dosarelor celor aproximativ 1.000 de fosti proprietari care au optat sa fie despagubiti cu actiuni Transelelectrica.

Potrivit lui Vosganian, aceasta comisie are termen sa examineze dosarele pana la jumatatea lunii mai. "Persoanele respective au depus dosare la decizia autoritatilor locale si au primit titluri nominative de la Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor. Din pacate, am dispus abia acum evaluarea dosarelor, pentru ca Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) nu le-a solutionat", a subliniat ministrul.

Potrivit acestuia, dintr-o evaluare a Ministerului Economiei si Comertului (MEC) reiese ca cei aproximativ 1.000 de fosti proprietari vor primi circa 2-3% din actiunile Transelectrica. In opinia sa, aceste actiuni ar putea fi vandute la bursa sau anumite persoane ar putea decide sa le pastreze. "Avem un pachet de 5% din Transelectrica disponibil pentru fostii proprietari, dar, in opinia mea, despagubirile vor fi sub acest procent, a subliniat Vosganian.

Vosganian a mai aratat ca o parte din fostii proprietari au optat pentru actiuni Transgaz. El a mai spus ca, in acest an, compania Transgaz va fi listata la bursa si, dupa sase luni de la tranzactionare, fostii proprietari care au ales sa primeasca actiuni la transportatorul de gaze vor putea sa inceapa sa primeasca titluri.

Acest demers face parte din prevederile legii 10/2001, privind compensarea fostilor proprietari deposedati abuziv in timpul comunismului. Pretul mediu pentru o actiune a Transelectrica dupa sase luni de listare la bursa va deveni pretul de referinta cu care titlurile de valoare emise pentru fostii proprietari se vor transforma in actiuni, a declarat, in urma cu doua saptamani, directorul Directiei Piete de Capital din Transelectrica, Razvan Purdila.

Potrivit acestuia, pachetul de 5% va fi alocat din totalul de 76,5% din actiunile detinute de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) la Transelectrica.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri