SIF Muntenia si-a vandut detinerea de 20,3% la Romanceram pentru 4,23 milioane lei

Societatea de investitii financiare Muntenia (SIF4) si-a vandut participatia de 20,3% la producatorul de obiecte sanitare de portelan Romanceran SA Roman (RMRM), pentru suma de 4,23 milioane lei (1,28 milioane euro), au declarat reprezentantii SIF Muntenia pentru NewsIn.

Tranzactia speciala cu 20,3% din titlurile producatorului de obiecte sanitare din portelan Romanceram SA Roman (RMRM), in valoare de 4,32 milioane lei (1,28 milioane euro), a dominat prima jumatate a sedintei de miercuri a bursei electronice Rasdaq.

Tranzactia cu peste un milion de actiuni Romanceram a avut loc la pretul de 4,30 lei pe actiune, de sase ori mai mare decat cotatia din sedinta anterioara, si s-a desfasurat la sectiunea de negociere extrabursiera.

Actionarul majoritar al Romanceram este Cersanit SA, care cotroleaza 79,07% din capitalul social. Compania are un capital social de 12,4 milioane lei, divizat in 4,95 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Capitalul social a fost majorat de curand cu 8,72 milioane lei. Titlurile societatii sunt tranzactionate la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea de negociere extrabursiera, sub simbolul RMRM.

La sfarsitul anului 2005, compania a obtinut un profit net de 15.049 lei, in urma unor afaceri de 31,56 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
STUDIU: Românii nu mai economisesc, pentru că nu mai au ce
Setari Cookie-uri