Julius Baer Investment Management anunta detineri de peste 1% la toate SIF-urile

Compania americana de gestionare a fondurilor de investitii Julius Baer Investment Management detine sigura si impreuna cu alte persoane peste1% din capitalul fiecarei societati de investitii financiare (SIF), a anuntat compania potrivit NewsIn.

Julius Baer Investment Management detine 1,69% din capitalul SIF Banat Crisana (SIF1), 1,72% din capitalul SIF Moldova (SIF2), 1,54% din capitalul SIF Transilvania (SIF3), 1,65% din actiunile SIF Muntenia (SIF4) si 1,63% din titlurile emise de SIF Oltenia (SIF5).

Compania actioneaza concertat impreuna cu 29 de soceitati. Printre acestea se numara Government of Bermuda Pension, Government of Bermuda Suprannuation, Baer international Equitz Cayman, Julius Baer lobal Equity Fund, The Boeing Company, University of Chicago, State of Hawaii Employee Retirement System, JP Morgan Central States PensionFund, Nationwide Life Insurance Company, Oklahoma police pension and Retirement System si Julius Baer International Equity Fund.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat la inceputul lunii martie, o instructiune care reglementeaza masurile intreprinse in cazul persoanelor care detin mai mult de 1% din capitalul unei Societati de Investitii Financiare (SIF), potrivit informatiilor publicate de institutie.

Potrivit normei, Consiliul de Administratie al fiecarei Societati de Investitii Financiare (SIF) va suspenda dreptul de vot pentru pachetul de actiuni care depaseste 1% din capitalul social al SIF-urilor, detinut direct sau indirect de o singura persoana. Persoana in cauza trebuie sa transmita catre SIF-uri, catre CNVM si catre institutiile pietei o declaratie autentificata in care sa specifice detinerile proprii si cele ale persoanelor cu care actioneaza concertat.

Declaratia trebuie transmisa in termen de trei zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Instructiunii sau de la data dobandirii respectivei detineri. Modificarile ulterioare trebuie declarate in aceeasi perioada de trei zile, se specifica in instructiunea insitutiei de reglementare a pietei de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Avertismentul Saxo Bank: Prețurile vor crește pentru aproape orice
Setari Cookie-uri