Profitul dupa impozitare al Bancii Italo Romena (BIR), membra a grupului italian Veneto Banca, a urcat in 2006 cu 16,1% fata de 2005, pana la 7,5 milioane euro, datorita cresterii puternice a volumului portofoliului de credite administrate, a declarat directorul general Athos Varusio. Banca estimase, in luna septembrie 2006, ca va incheia anul trecut cu un profit de sapte milioane euro.

Daca rezultatele financiare ar fi fost calculate folosind standardele financiare internationale (IAS), profitul net al bancii ar fi atins 9 milioane euro in 2006, in crestere cu 40,6% fata de anul 2005, a mentionat Varusio.

"Anul 2006 a fost caracterizat de o crestere puternica a volumelor administrate. Produsul bancar brut s-a majorat cu 50,2%, de la 424,6 milioane euro in anul 2005 la 637,7 milioane euro la finalul anului 2006", a afirmat Varusio potrivit NewsIn. Banca are in prezent circa 20.000 clienti, din care aproximativ 13.000 sunt din sectorul retail, restul fiind companii. Legat de noile produse pe care banca le va lansa in acest an, directorul general al bancii a spus ca se vor orienta mai mult pe partea de retail, deoarece acestea sunt cerute mai mult de piata.

Finantarile bancii au urcat in 2006 cu 48,2% fata de anul anterior, de la 258,4 milioane euro pana la 383 milioane euro. Banca a atras direct in 2006 fonduri in valoare de 254,8 milioane euro, in crestere cu 53,4% fata de volumul depozitelor din 2005, de 166,1 milioane euro.

Banca a afisat pentru 2006 o crestere a castigurilor diferenta intre dobanda platita fondurilor atrase si cea aplicata creditelor. Astfel, "castigurile din marja de dobanda au crescut in 2006 fata de 2005 cu 23,6% (de la 11 la 13,6%)". in acelasi timp, rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a crescut de la 18,74% in 2005 la 20,84% in 2006, a mai spus Varusio.

Reprezentantii bancii au declarat ca se vor imprumuta de la banca mama pe termen lung cu 15 milioane euro si vor aloca o parte din aceasta suma pentru achizitia pachetului Bancii Comerciale Romane (BCR) detinut la BIR. BCR a anuntat ca va vinde detinerea de 7% la Banca Italo Romena. De asemenea, institutia va aloca 500.000 euro pentru publicitate si marketing in orasele in care este prezenta si in cele in care se va extinde.

Banca va deschide agentii in Iasi si Sibiu in luna mai si vor sa se mai extinda in cursul acestui an prin patru noi unitati. Acestea vor fi in Bucuresti, Baia Mare, Ploiesti si in un oras de peste 100.000 de locuitori, care are prezenta a companiilor italiene, a spus Varusio.

Produsele bancare "Creditul fara frontiere" si "Contul fara frontiere", adresate romanilor care lucreaza in Italia, au atras cateva sute de clienti. "Cred ca o sa creasca mai rapid. Este un produs foarte bun, insa are nevoie de timp pentru a fi recunoscut", a declarat directorul general al bancii.

"Cu siguranta ca activele bancii vor depasi 700 milioane euro in acest an", a declarat Varusio, care a adaugat ca institutia avea active de 504 milioane euro la sfarsitul lui 2006, calculate in IAS. Calculat in standardele romanesti de contabilitate (RAS), Banca Italo Romena avea, la finalul anului trecut, active de peste 1,33 miliarde lei (376,7 milioane euro), cu o cota de piata de 0,88% dupa acest criteriu, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Directorul general al bancii a declarat ca va parasi in acest an conducerea institutiei romanesti, pentru a se muta o banca a grupului din Italia.

Italo Romena Leasing vrea sa isi dubleze afacerile in 2007

Divizia de leasing a Bancii Italo Romena a finantat anul trecut bunuri de 63 milioane euro si tinteste in acest an un volum de bunuri achizitionate de 120 milioane euro, potrivit directorului general al bancii, Athos Varusio.

Volumul contractelor de leasing a fost anul trecut de 80 milioane euro, iar profitul net aferent exercitiului din 2006 a fost de 1,5 milioane euro. "Ca profit pentru 2007 am estimat doua milioane euro pentru divizia de leasing", a spus Varusio potrivit NewsIn. Portofoliul companiei Italo Romena Leasing este dominat de leasingul auto si de echipamente, insa directorul bancii a estimat ca lesaingul imobiliar va depasi in pondere celelalte doua componente.

Italo Romena Leasing a aparut pe piata in anul 2005, dupa preluarea, de catre grupul Italo Romena, a societatii de leasing Dutch Romanian Trading Group (DRT). in prezent, Italo Romena Leasing IFN SA este detinuta de grupul Veneto Banca (84,20%), Emil Dan Stoica (15%), Banca Italo Romena (0,27%), Banca Meridiana (0,26%) si Claris Leasing (0,27%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri