Comisia de cotare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) discuta listarea titlurilor producatorului de profile de aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), care se vor tranzactiona, probabil, la sfarsitul saptamanii viitoare, a declarat pentru NewsIn presedintele supleant al comisiei, Rares Nilas. Titlurile Alumil vor fi tranzactionate la a doua categorie a bursei sub simbolul ALU.

Oferta publica primara de vanzare a actiunilor Alumil Rom Industry, in valoare totala de 28,75 milioane lei, s-a derulat in perioada 8-18 decembrie. Compania a pus la dispozitia investitorilor, prin oferta publica primara, 6,25 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,2 lei. Actiunile oferite s-au vandut la pretul de 4,6 lei, pachetul minim fiind de 50 de titluri. Intermediarul ofertei a fost Alpha Finace Romania.

Investitorii au subscris de 16,46 ori mai multe actiuni emise de compania Alumil Rom Industry, iar valoarea totala a subscrierilor a fost de peste 473 milioane lei (peste 138 milioane euro). Au fost subscrise, in total, 102.928.125 de actiuni, comparativ cu 6,25 milioane de titluri care au fost oferite.

Nerespectarea anumitor proceduri din prospectul de oferta publica a determinat Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa deschida o ancheta asupra procesului de subscriere. In urma cercetarilor CNVM a decis amendarea a sapte case de brokeraj care au intermediat oferta pubica initiala a companiei Alumil Rom Industry, iar alte sapte case de brokeraj au primit avertismente iar doua au fost exonertate.

Astfel, au fost sanctionate cu avertisment SSIF-urile Vanguard SA, Prime Transaction SA, BRD Securities SA, HTI Valori Mobiliare SA, Eldainvest SA, Rombell Securities SA si SSIF Super Gold Invest SA, precizeaza comunicatul. De asemenea, s-au stabilit amenzi in cazul caselor de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment, ING Securities SA, Intercapital Invest SA, Confident Invest SA, Valmob Intermedia SA, EFG Eurobank Securities SA si Equity Invest SA.

Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 84,47 milioane lei si un profit net de 12,43 milioane lei. In prezent, compania are un capital social de cinci milioane lei divizat in 25 milioane de actiuni.

Compania este o filiala a firmei Alumil Mylonas- Industria Aluminiului, SA, un grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului, se mentioneaza in comunicat. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri