Fintech-urile și ceilalți jucători financiari care vor să reușească în piața plăților trebuie să aibă curajul de a oferi clienților posibilitatea de a plăti doar pentru ceea ce utilizează și de a renunța oricând la serviciile furnizate, consideră Andreea Pătrașcu, Head of Strategy & PMO Orange Money.

”Flexibilitatea extremă este una dintre caracteristicile esențiale pentru a reuși în această piață. Aici mă refer la curajul de a oferi clientului control total. Trebuie să ai curajul să oferi clientului posibilitatea de a se abona oricând la un serviciu, dar și de a renunța oricând la serviciul tău. Trebuie să oferi posibilitatea de a plăti pentru ceea ce clientul utilizează. Această libertate psihologică poate crea avantaje fără de care nu poți avea succes în piața plăților!”, susține Andreea Pătrașcu.

Ea le recomandă firmelor noi din domeniu să identifice problema ”arzătoare” a utilizatorilor pe care îi vizează și să își propună să o adreseze. ”Când îți cunoști bine clienții și contextul lor de viață, vei fi capabil să îi oferi instrumentele care să le rezolve problemele”.

Nu în ultimul rând, execuția digitală a produsului este extrem de importantă.

Adesea, un lucru precum interfața digitală a produsului este mai important decât produsul în sine. Vorbim de tehnologii care aduc inovații și îmbunătățesc viața oamenilor, iar aici este în general punctul forte al fintech-urilor.

- Andreea Pătrașcu, Orange Money -

Andreea Pătrașcu subliniază că numitorii comuni între jucătorii din piața plăților sunt reprezentați de tehnologie și telefonul mobil, precum și de infrastructura de comunicații de date mobile. ”Sunt elemente care ne avantajează având în vedere că Orange se află deja în ‘buzunarul’ a peste 10 milioane de români prin intermediul telefoanelor mobile”.

Andreea Pătrașcu a participat la Gala Future Banking 2021, organizată cu sprijinul partenerilor de la ING Bank România, MasterCard, Orange Money și Ariad Next.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri