MasterCard vrea să aducă în economia digitală un miliard de oameni la nivel global, până în anul 2025, potrivit Mihaelei Ciupală, Business Development Digital Director, prezentă în cadrul Galei Future Banking 2021 din 10 iunie, eveniment ce a premiat inovațiile din ultimul an ale băncilor și ale fintech-urilor românești.

”Atât băncile, cât și fintech-urile au plusurile și minusurile lor, însă scopul este comun, acela de a aduce rapiditate și securitate în modalitatea în care oamenii folosesc serviciile financiare”, a declarat reprezentantul MasterCard România, în cadrul Galei Future Banking, adăugând faptul că, până în 2025, MasterCard și-a propus să aducă un miliard de oameni în economia digitală, la nivel global, obiectiv ce nu poate fi realizat fără parteneriate cu fintech-uri.

Compania de tehnologie a lansat în acest sens MasterCard Accelerate, un program care susține fintech-urile din momentul lansări, până la expansiunea globală. Platforma conține 4 inițiative de sprijin, respectiv Fintech Express, Start Path, Engage și Developers.

Fintech Express, cel mai nou dintre programe, lansat în Europa la începutul anului trecut, conectează companiile fintech cu tehnologia, expertiza și rețeaua de parteneri a MasterCard. Principalul beneficiu al programului fiind simplificarea lansării soluțiilor de plată de la câteva luni la câteva zile.

Totodată, programul se adresează fintech-urilor care vor să adauge în suita lor noi servicii, cum sunt serviciile de plată, dar și start-up-urilor de tehnologie care vor să se adreseze unui nou segment de clienți, cât și jucătorilor deja consacrați, care vor să inoveze prin parteneriate.

Cu toate că pandemia și starea de anxietate au creat multe dificultăți în ultimul an și jumătate, studiile arată că s-au ivit și multe oportunități, cu precădere pentru companiile fintech. ”Aceste oportunități ne determină să credem că fintech-urile sunt un catalizator în acest sistem pentru a genera incluziune financiară”, a mai spus Ciupală, care a concluzionat spunând că suntem într-o eră de revoluție "findustrială".

Pe de altă parte, compania își dorește să atragă în programul său cât mai multe inițiative ale fintech-urilor pentru ca soluțiile să fie lansate cât mai rapid. De programul de accelerare Start Path a beneficiat inclusiv Revolut, fintech-ul de 5,5 miliarde de dolari, care între timp a devenit bancă.

Mihaela Ciupală a participat la Gala Future Banking 2021, organizată cu sprijinul partenerilor de la ING Bank România, MasterCard, Orange Money și Ariad Next.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri