KBC Lease, divizia de leasing a grupului financiar belgian KBC, a anuntat finalizarea achizitiei pachetului majoritar de 99,34% la Romstal Leasing si preluarea integrala a INK Insurance Broker
Anuntata din 15 decembrie 2006, KBC Lease a finalizat astazi actiunea de preluare a pachetului de 99,34% din Romstal Leasing, cea mai mare companie independenta de leasing din Romania. KBC Lease a preluat integral INK Insurance Broker, a saptea companie brokeraj de asigurari din Romania.

"Romstal Leasing va mai juca rolul de platforma de lansare pentru intrarea KBC pe piata creditelor de consum din Romania", declara recent Andre Bergen, directorul executiv al KBC. Belgienii de la KBC au platit, in decembrie 2006, 70 milioane euro (240 milioane lei) companiei Romstal Imex pentru pachetul majoritar detinut la Romstal Leasing si INK Broker de Asigurari. "Prin aceasta mutare, KBC a facut un pas important pentru indeplinirea strategiei de extindere in Europa Centrala si de Est", se precizeaza intr-un comunicat citat de NewsIn.

La sfarsitul lui 2006 Romstal Leasing controla 4,2% din piata de leasing din Romania si se clasa pe pozitia a treisprezecea. Cea mai mare parte din activitatea finaciara a companiei a reprezentat-o leasingul automobilelor, dar Romstal Leasing a efectuat leasing si pentru alte tipuri de masini, echipamente si pentru sectorul imobiliar. Profitul net a crescut cu 22,3% in 2006, fata de anul precedent. Anul trecut, portofoliul de leasing s-a extins cu 82,9%.

Romstal Leasing a finantat, anul trecut, 4.650 de contracte de leasing, in valoare totala de 139,2 milioane euro, in crestere cu 93% fata de anul 2005, iar valoarea bunurilor finantate a ajuns la 116,8 milioane de euro, in crestere tot cu 93% fata de 2005. Pentru 2007, Romstal Leasing intentioneaza sa obtina o cota de piata de 4,6% si o crestere a numarului de contracte mai mare decat ritmul prognozat pentru piata de leasing, care se situeaza la 15-20%. Compania detine o retea de 20 de filiale in aproape toate orasele mari ale tarii si are 91 de angajati. Pana in 2008 compania doreste extinderea retelei pana la 35 de filiale.

INK Insurance Broker a fost infiintata in 2003 si este un furnizor de produse si servicii pentru Romstal Leasing si pentru alte companii. Compania are 25 de angajati. Anul trecut veniturile din prime de asiguare au crescut cu 56,30 %, comparativ cu anul anterior, iar castigurile au crescut cu 51,9%.

Grupul financiar KBC este prezent in aproape toate economiile central si est europene, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia. KBC Group NV este listat la bursa Euronext si la Luxembourg Stock Exchange, sub simbolul KBC. Capitalizarea grupului este de 32 de miliarde de euro. KBC Group este unul dintre cele mai mari grupuri din Europa, avand 51.000 de angajati si 11 milioane de clienti.

KBC Securities, casa de brokeraj a grupului belgian, a anuntat eecent ca va prelua integral pachetul de actiuni, detinut de omul de afaceri Sorin Apostol, la societatea Swiss Capital Romania, printr-o tranzactie ce va fi incheiata in primul trimestru din 2007. Grupul belgian KBC a fost prezent in cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), castigata in cele din urma de austriecii de la Erste Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri