Actionarii Mindbank, subsidiara romaneasca a bancii elene ATEbank, au aprobat joi schimbarea denumirii bancii in ATEbank Romania si majorarea capitalului social cu 68,17 milioane lei pana la 116 milioane lei (34,5 milioane euro), potrivit unui comunicat al bancii.

In prezent, capitalul social al bancii este de 47,8 milioane lei, potrivit NewsIn. Actionarii au decis sa numesca un nou presedinte al consiliului de administratie al bancii, Dimitrios Miliakos, care este presedintele ATEBank din Atena, actionarul majoritar al Bancii pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - Mindbank SA. Acesta il inlocuieste in functie pe Ioan Prundus.

Actionarii bancii au decis numirea lui Sergiu Ioan Manea, pana acum vicepresedinte al consiliului de administratie al bancii, in functia de director general, precum si a lui Epameinondas Papanikolaou si a Alinei Pascu ca directori generali adjuncti, potrivit comunicatului.

In adunarea generala de joi, actionarii Mindbank au mai decis alegerea Alinei Pascu in calitate de administrator al bancii, numirea Ernst & Young SRL in calitate de auditor financiar extern si rambursarea aniticipata a unui imprumut de 5 milioane de dolari primit de la Bahman General Trading & Consulting CO.

Agricultural Bank of Greece (ATE Bank) controleaza, in prezent, 69,01% din capitalul social al Mindbank, in calitatea de actionar majoritar al acesteia, iar 20,20% din actiunile bancii romanesti sunt detinute de Uniunea nationala a Cooperatiei Mestesugaresti (UCECOM) Bucuresti. Restul actiunilor este detinut de alte persoane fizice (4,93%) si firme (5,86%). Mindbank controla, la sfarsitul anului trecut, 0,20% din piata bancara romaneasca dupa active, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri