Ministerul Finantelor va lansa, in al doilea trimestru din 2007, sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si sase emisiuni de certificate de trezorerie in valoare tottala de cinci miliarde lei, informeaza un comunicat al Finantelor.

Scadentele certificatelor de trezorerie vor fi de sase si 12 luni, iar ale obligatiunilor benchmark de trei, cinci si zece ani, potrivit NewsIn. Prima licitatie de obligatiuni de tip benchmark va avea loc pe 5 aprilie si va fi cea mai insemnata ca valoare, respectiv 1,5 miliarde lei, ca si prima licitatie de certificate de trezorerie care va avea loc pe 11 aprilie.

In al doilea trimestru, lunar, vor avea loc cate doua emisiuni de certficate de trezorerie, respectiv de obligatiuni de tip benchmark. Licitatiile pentru certificatele de trezorerie vor fi organizate in a doua si a patra saptamana, iar data de licitatie va fi miercuri, iar cea de decontare va fi vineri. Licitatiile pentru obligatiunile de stat de tip benchmark vor fi organizate in prima si a treia saptamana a lunii, avand ca data de licitatie ziua de joi si cea de decontare ziua de luni. in primul trimestru, Finantele au programat sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valoare de 5,7 miliarde lei.

Ministerul Finantelor va emite, in 2007, titluri de stat in valoare de 12 miliarde lei si intentioneaza sa programeze o emisiune de euroobligatiuni in valoare de 500 milioane


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
[VIDEO] Cum folosești super puterea cardului tău pentru a ajuta o mică afacere
Setari Cookie-uri